4 Destinații Turistice Neobișnuite din România

România este o țară binecuvântată de frumusețea naturii, cu o varietate impresionantă de forme de relief și peisaje spectaculoase care pot impresiona pe oricine din întreaga lume. În plus, această țară oferă numeroase povești fascinante; pe care le poți trăi în realitate dacă îți propui să o explorezi în profunzime. Aici găsim castele și cetăți medievale, orașe cu arhitectură interesantă și munți impresionanți; dar ascunde și câteva atracții turistice mai puțin cunoscute, care par a fi desprinse din altă lume. Dacă nu știi încă ce destinații să incluzi în viitoarele tale excursii în România, iată patru atracții considerate neobișnuite:

Sfinxul și Babele – Județul Prahova

Sfinxul și Babele sunt două formațiuni stâncoase deosebit de impresionante din Munții Bucegi și, de fapt, din întreaga Românie, atrăgând în fiecare an zeci de mii de turiști din întreaga lume. Aceste formațiuni au fost create de Mama Natură prin procesul de eroziune eoliană, care a dus la distrugerea, transportul și sedimentarea materialului rezultat. Legendele care înconjoară aceste formațiuni aduc în continuare turiști; fie că sunt povestiri despre Baba Dochia transformându-se într-o stână de piatră sau despre zeul dac Zamolxe care a ales această zonă ca loc de recludere.

mountain scenery during foggy weather
Photo by Andrei Tanase on Pexels.com

Grădina Zmeilor – Județul Sălaj

Situată în județul Sălaj, în comuna Bălan, Grădina Zmeilor este o rezervație naturală protejată, de tip peisagistic și geologic.

Această zonă se întinde pe aproximativ 3 hectare; și este considerată unică în lume datorită aspectului și complexității formelor stâncilor pe care le găzduiește.

Legenda spune că aici, în vremuri străvechi, locuiau zmei care răpeau fetele localnicilor. Într-o zi, un bărbat din sat a înfruntat unul dintre zmei și l-a învins. El a găsit soarele pe care zmeul îl furase de pe cer și l-a aruncat înapoi, orbind ceilalți zmei rămași. Ca urmare, fetele răpite au fost eliberate și au transformat zmeii în stânci.

Lacul Albastru – Baia Sprie

Lacul Albastru este un alt loc unic în lume; impresionând prin schimbările sale de culoare în funcție de anotimp și prin modul în care s-a format. În primăvară, lacul are nuanțe de albastru deschis și închis, vara devine verde închis sau smarald, iar toamna capătă nuanțe de maro. Lacul Albastru se află în orașul Baia Sprie, la poalele Munților Gutâi; și s-a format în urma prăbușirii unei vechi galerii de mină în anul 1920.

Lacurile Glaciare – Parcul Național Retezat

Parcul Național Retezat este una dintre cele mai frumoase rezervații naturale din România, caracterizată prin reliefuri glaciare spectaculoase și adăpostește peste 20 de vârfuri montane care depășesc 2000 de metri înălțime, precum și o mulțime de lacuri glaciare, inclusiv lacul Bucura, cel mai mare, și lacul Zănoaga, cel mai adânc. În plus, în Parcul Național Retezat cresc peste 90 de specii de plante care nu se găsesc în nicio altă parte a lumii.

Lasă un răspuns