5 Locuri din Brasov care te vor cuceri

Unul dintre cele mai frumoase orase din Romania si probabil cel mai turistic, Brasovul a fost intotdeauna o destinatie fermecatoare, avand o arhitectura colorata bine conservata, cetati medievale ce ascund povesti si legende misterioase, incarcate de istorie si cultura, precum si localuri si buticuri cochete, cu mancare traditionala ardeleneasca ce ademenesc pana si papilele gustative ale celor mai mofturosi.

In ceea ce priveste obiectivele turistice, Brasovul chiar are cu ce se lauda. Iata care ar fi primele 5 locuri pe care sa le vizitezi atunci cand ajungi aici:

1.Biserica Neagra. Simbolul Brasovului si unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectura gotica din tara, Biserica Neagra a fost construita in anul 1385. Pana in 1689, aceasta era cunoscuta sub numele de „Biserica Sfanta Maria”, insa in acel an a fost grav afectata de un mare incendiu, care practic a innegrit-o, motiv pentru care numele bisericii a fost schimbat in „Biserica Neagra”. Masurand 89 de metri lungime si 38 de metri latime si avand o capacitate de circa 5000 de persoane, biserica a fost declarata cel mai mare edificiu de cult realizat in stil gotic din sud-estul Europei.

2. Piata Sfatului. Incarcata de istorie si cu un decor romantic si colorat, Piata Sfatului este vazuta ca fiind sufletul vechii cetati a Brasovului, mai ales ca este situata aproape de toate atractiile turistice importante din oras. Aici vei gasi Rathaus (Vechea Primarie), care a fost construita in 1420, gazduind in prezent Muzeul de Istorie, precum si vechea Casa a Negustorilor, Catedrala Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului si, nu in ultimul rand, o sumedenie de cafenele si restaurante cochete in care se servesc preparate culinare traditionale, cum ar fi ciorba de fasole cu afumatura si deliciosii papanasi.

3. Cetatea Brasovului. Construita intre anii 1200 si 1600 cu scopul de a apara orasul impotriva invaziilor turcilor si tatarilor, cetatea avea sa aiba in componenta 7 bastioane legate prin ziduri solide de aparare. Aceste bastioane apartineau breslelor, specific perioadei medievale, fiind asezate la o distanta de circa 110 metri intre ele. Printre cele mai importante repere ale cetatii Brasovului mentionam: Turnul Alb, Turnul Negru, Bastionul Tesatorilor, Strada Sforii (una dintre cele mai inguste strazi din Europa), Poarta Ecaterinei, Bastionul si canalul Graft si Poarta Schei.

4. Prima Scoala Romaneasca. Brasovul se mandreste cu initierea primei scoli romanesti, eveniment care s-a intamplat in anul 1494 sub denumirea de „Sfanta biserica si scoala”, cu ajutorul voievodului Vlad Calugarul, Neagoe Basarab, Mihai Viteazu si Petre Cercel. In prezent, cladirea are un aspect gotic, aspect care i-a fost dat intre anii 1760 si 1761, perioada in care a fost reconstruita, si este transformata in muzeu. Cele mai de seama sali de clasa ale muzeului sunt sala „Anton Pann”, unde marele poet obisnuia sa vina deseori si sala „Diaconu Coresi”, in care vizitatorii pot admira o presa cu ajutorul careia se tipareau in trecut carti.

5. Tampa. Locul din care se poate admira cel mai bine Brasovul de la inaltime, varful Tampa poate fi accesat fie printr-o usoara drumetie de maxim 2 ore, pe traseul ce trece prin Rezervatia Naturala Tampa, Drumul lui Galbony si pe Serpentine, fie cu telecabina.

Lasă un răspuns