5 sfaturi care te vor ajuta sa treci cu bine peste scoala de soferi

Exista miliarde de masini si de soferi in intreaga lume. Este clar, asadar, ca examenul auto nu este unul imposibil de trecut. Cu toate astea, sunt foarte multi oameni care din cauza emotiilor sau pur si simplu din cauza faptului ca nu au acordat suficienta atentie orelor de curs, ajung sa reia examenul de mai multe ori.
Daca faci scoala de soferi si vrei sa treci peste examen din prima, iata 10 sfaturi pe care trebuie sa le urmezi:

1. Fii calm in timpul examenului! Toata lumea are emotii, insa incearca sa faci emotiile sa fie cat mai constructive. Condu cu calm si cu atentie, exact cum o faci si in timpul orelor de curs. Daca esti la examenul teoretic incearca sa iti iei timp pentru a analiza fiecare intrebare in parte;

People, Background, Belt, Car, Caution, Drive, Driver

2. Citeste legislatia! Desi pare greu de crezut, foarte multi elevi ai scolilor de soferi merg la examen fara sa fi citit legislatia. Acestia se bazeaza pe niste teste rezolvate si pe informatiile primite de la instructorul auto, insa toate aceste informatii nu sunt intotdeauna suficiente. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa citesti cu atentie legislatia rutiera. Daca sunt lucruri pe care nu le intelegi, este bine sa iti intrebi instructorul.

3. Cere sa conduci pe toate tipurile de drum si in cat mai multe conditii. Daca poti sa faci scoala de soferi iarna, fa-o! Este bine sa conduci in toate conditiile, in asa fel incat sa ai rezolvarea pentru majoritatea problemelor din trafic.

4. Fa cat mai multe teste! Pe internet gasesti milioane de teste auto, majoritatea identice cu testele pe care le vei rezolva in timpul examenului. Fa cat mai multe si nu te opri pana in momentul in care majoritatea testelor pe care le faci au maximul de punctaj.

5. Condu in afara orelor de sofat! Daca ai masina, condu in afara orelor de sofat. Evident, nu poti sa conduci pe strazile publice, insa poti conduce pe drumuri forestiere sau in poligoane special amenajate, atata vreme cat ai o persoana in dreapta ta care sa te ajute si stapanesti masina, cat de cat.

Fiecare detaliu conteaza si este important sa fii atent la tot ceea ce se intampla in jurul tau atunci cand faci scoala de soferi. Acorda o atentie maxima orelor de condus, mergi la cursurile de legislatie si odihneste-te inainte de examen. De multe ori, cea care duce la lipsa de atentie este tocmai oboseala.

Lasă un răspuns