A fost lansată cea mai nouă versiune AutoCAD și pe piața din România – vezi ce spun experții de la CADexpert despre AutoCAD 2019

Noua versiune Autocad 2020 a fost lansată  pe piața mondială zilele trecute. Asemenea versiunilor anterioare, scopul îmbunătățirilor aduse programului este eficientizarea lucrului, pe cât de mult posibil.

Marcus O’Briene, director al departamentului de producţie AutoCAD, a declarat că: ,,AutoCAD continuă să ofere clienților caracteristici noi, într-o formă mai simplificată, adaptată pentru dispozitive web, cât și mobile. Capacitatea de stocare și noii parteneri ai AutoCAD fac posibil lucrul utilizatorilor oricând și oriunde’’. Schimbările din AutoCAD 2020 sunt bazate pe feedback-ul clienților, sondaje și date analitice

AutoCAD 2020 sau AutoCAD – including specialized toolsets AD presupune un set de 10 opțiuni revăzute, precum:

  • AutoCAD 2020 WIN/MAC
  • AutoCAD Architecture – proiectare arhitectura 3D
  • AutoCAD Electrical – automatizari electrice
  • AutoCAD MAP 3D – GIS, Topo, Cadastru
  • AutoCAD Mechanical – proiectare mecanica
  • AutoCAD MEP – proiectare instalatii HVAC, sanitare, electrice pentru constructii
  • AutoCAD Plant 3D – proiectare 3D instalatii tehnologice industriale
  • AutoCAD Raster Design – conversie si editare imagini raster
  • AutoCAD mobile app – AutoCAD pentru smartphone/tablete
  • AutoCAD web app – rulare AutoCAD direct in browser web

https://bit.ly/2uzYYjY

Funcțiile sunt adaptate pentru diferite industrii, lucru profesionist și productiv. Biblioteca cu simboluri și parturi sunt potrivite pentru orice standard, fiind posibilă și personalizarea acestora.

AutoCAD 2020 și toate instrumentele speciale au un nou look. Obișnuita interfață neagră a fost înlocuită cu una de nuanță albastru închis, mai clară și comodă pentru privire. Noua temă contribuie la formarea unui contrast cu apectul iconițelor. Acest detaliu are rolul de a nu distrage atenția de la aria focusată.

Misiunea dezvoltatorilor de la AutoCAD este să livreze un produs de înaltă performanță, care să confirme încrederea utilizatorilor.

https://bit.ly/2WCjNaj

O îmbunătățire vizibillă a programului este viteza de stocare a lucrării, care a fost mărită. De asemenea, perioada de instalare a fost redusă cu 50%.

Noul instrument de măsurare  contribuie la determinarea mai rapidă a distanțelor. Doar mișcând mouse-ul pe suprafața proiectată în 2D, puteți afla dimensiunile, unghiurile și distanța dintre obiecte.

Blocks palette la fel a fost optimizat. Upgrade-ul adus facilitează introducerea blocurilor cu galerii vizuale și capacitatea de filtrare a blocului pe care îl căutați. Acum este mai ușor să inserați blocuri din proiecte recente sau alte desene.

Acțiunea Purge a fost reproiectată pentru ștergerea elementelor din desen. Obiectele inutile pot fi șterse mai ușor, doar prin selectarea acestora.

Feedback-ul clienților a fost decesiv și în crearea instrumentului DWG Compare din acest an. Deja este posibilă compararea a două versiuni de proiectare, fără a părăsi fereastra actuală de lucru, fiind mai accesibilă și inserarea detaliilor în tim real.

Un alt aspect util este colaborarea dintre AutoCAD, Microsoft și Box. Lucrările realizate online pot fi stocate direct în cloud.  Acest update facilitează deschidere unor fișiere și editarea acestora. Parteneriatul dintre aceste companii presupune și flexibilitate. Productivitatea utilizatorului și accelerarea timpului de lucru fiind prioritare.

AutoCAD including specialized toolsets  conține o serie mai variată de instrumente pentru arhitectură, mecanică, instalații industriale, electrice, GIS și raster design. Funcțiile ușurează proiectarea în construcții datorită bibliotecii mari de obicte inteligente, parturi și  componente, cât și datorită generării automate a secțiunilor sau a fațadelor.

Surse: https://www.cadexpert.eu/produse/proiectare-generala/autodesk/991-autocad-2020?fbclid=IwAR3HsdU3OedAhUCWW99p3ASl9Hv6p2uoSIhONZFtcFC44NkK2DkGbTInxTo

https://autodesk.blogs.com/between_the_lines/2019/03/whats-new-in-autocad-2020.html

https://blogs.autodesk.com/autocad/introducing-autocad-2020-autocad-lt-2020/

Lasă un răspuns