Aerul de munte – beneficii

Aerul de munte are o mulțime de beneficii pentru organism, însă, trebuie reținut faptul că există și situații în care acesta poate agrava anumite probleme de sănătate.

Astăzi o să bifăm, așadar, doar partea de beneficii, tocmai pentru că aerul de munte este considerat a fi un aer foarte sănătos.

Imagini pentru mountain air

De ce este acesta atât de sănătos și care sunt beneficiile pe care acesta le are?

  • În primul și în primul râns, aerul de munte ameliorează afecțiunile pulmonare precum astmul – aerul de munte este mult mai puțin poluat, comparativ cu aerul de la altitudini joase. Ca urmare, acesta nu irită căile respiratorii, ameliorând, în același timp, bolile pulmonare.

Tocmai din acest motiv, pacienții care suferă de astfel de boli pulmonare sunt sfătuiți de către medicii specialiști să viziteze cât mai multe stațiuni montane.

Pe de altă parte, aerul de munte este benefic pentru pacienții care suferă de astm bronșic alergic, deoarece conține mai puțini alergeni. Altitudinea mai mare de 1500m are rolul de a scădea nivelul umidității din aer, aceasta fiind principala cauză a lipsei alergenilor din aer.

  • Aerul de munte reduce stresul. Stresul este cea mai frecvent întâlnită problemă în zilele noastre, astfel că un studiu arată faptul că persoanele care locuiesc în zonele de munte sunt mai puțini stresate decât persoanele care locuiesc în zonele de câmpie.

În acest fel se explică și relaxarea prezentă în concedii, în cazul persoanelor care optează pentru un concediu la munte.

  • Aerul de munte ajută la stimularea digestiei – cei care au abilitatea de a stimula sistemul digestiv sunt ionii negativi care se găsesc într-o cantitate mult mai redusă atunci când vine vorba despre altitudini considerabile.
  • Aerul de munte te poate ajuta să slăbești – studiile făcute până în momentul de față în acest domeniu nu pot să depisteze cauza slăbirii atunci când vine vorba despre aerul de munte sau orice alt aer de la altitudini foarte înalte. Singurul lucrul pe care specialiștii pot să-l facă în acest sens nu au reușit decât să confirme această asociere, neavând explicații concrete care să evidențieze faptul că nu ar fi așa.

Mai mult decât atât, pentru a potența aceste beneficii pe care aerul de munte le are, poți să optezi pentru variante care să vizeze plimbările pe cărări de munte, un timp cât mai îndelungat. Sau, pur și simplu, poți sta câteva zile la munte, petrecând cât mai mult timp în natură, fie pe cont propriu, fie alături de cei dragi ție.

Tu știai de toate aceste beneficii pe care le are aerul de munte?

Lasă un răspuns