Amenajarea casei. 5 stiluri care ar putea sa ti se potriveasca

Amenajarea locuintei trebuie sa se faca in functie de mai multe criterii. Cel mai important este confortul, insa. Trebuie sa ai o locuinta pe care sa o simti cat mai confortabil si de care sa te bucuri ori de cate ori esti in ea.

Daca trebuie sa amenajezi o casa si nu stii de unde sa incepi, iata 5 stiluri foarte populare pe care le poti lua in considerare. Toate pot crea o doza mare de confort si un impact vizual foarte placut si de asemenea, toate ofera numeroase oportunitati de amenajare.

1. Stilul clasic. Daca vrei o mobila care nu se demodeaza niciodata, alege stilul clasic. Acesta se bazeaza pe principiul calitatii si se remarca printr-o simetrie dusa pana la perfectiune. Echilibrul vizual din stilul clasic se obtine in jurul unui punct central. Aceta poate sa fie un semineu, o canapea sau o piesa de mobilier mai extravaganta, care sa iasa in evidenta. Culorile stilului sunt galben, verde, albastru, maro si gri.

2. Stilul traditional. Este un alt stil armonios si placut, care poate sa genereze odoza mare de confort. Seamana destul de mult cu stilul clasic, insa este mult mai conservator iar culorile sale sunt mai slabe. Practic, daca vrei un stil traditional este bine sa te orientezi spre culori cat mai pastelate. In ceea ce priveste piesele de mobilier, acestea sunt armonioase si ordonate.

Imagini pentru home decor

3. Stilul modern. Este un stil aparut la inceputul secolului XX si se bazeaza pe miscarea modernista de arhitectura. Siplitatea defineste foarte bine acest stil iar culorile care il domina sunt albul, griul sau bejul. Texturile sunt simple si fine, fara niciun detaliu rustic iar peretii sunt vopsiti in tonuri naturale.

4. Stilul contemporan. Este un stil foarte popular in ultimii ani. Caracterizat de linii foarte simple, fara detalii si decoratii, acest stil a imprumutat bazele stilului modern si este focusat pe spatiu. Ai optiuni nenumarate daca iti doresti amenajarea in acest stil, in conditiile in care poti alege aproape orice culoare si aproape orice material. Totul este sa pastrezi simplitatea liniilor si a materialelor folosite. Peretii dintr-o incapere contemporana nu sunt tapetati si de regula sunt albi sau vopsiti intr-o culoare neutra. Culoarea este data de accesorii care contrasteaza cu restul incaperii, cum ar fi tablourile sau corpurile de iluminat.

5.Stilul industrial. Este un stil brut si atractiv. Din ce in ce mai multi oameni aleg sa transforme cladirile industriale vechi in zone rezidentiale, iar acest lucru a luat o amploare incredibila, existand numerosi proprietari de locuinte care isi docureaza incaperile in asa fel incat sa te duca cu gandul la un depozit. Metalul, betonul, lemnul si caramizile vechi sunt cele care definesc acest stil destul de rece, dar totusi deosebit de frumos.

Care stil crezi ca ti se potriveste?

Comentarii

  1. […] posibilități nenumărate pentru crearea unei atmosfere personalizate în fiecare cameră. De la iluminat ambiental până la un iluminat concentrat pentru sarcini specifice, becurile LED vă permit să adaptați […]

Lasă un răspuns