Autobuzele, una dintre cele mai avantajoase solutii de transport din lume

Aproape toti avem masini proprii, iar acestea ofera flexibilitate foarte mare in deplasare. Din pacate, o masina inseamna o grija in plus, inseamna o cantitate mai mare de poluare si inseamna cheltuieli in plus.

Autobuzele, in schimb, reprezinta o solutie cat se poate de atractiva si vin la pachet cu o multime de avantaje. Coform statisticilor, acestea sunt cheia mobilitatii publice si reusesc sa asigure o multime de avantaje atunci cand sunt folosite corect.

Care sunt principalele avantaje oferite de autobuze?

1. Ofera o multime de locuri de munca. In Europa sunt angajati aproximativ 2 milioane de oameni care lucreaza pe post de sofer, tehnician si personal administrativ in firmele de transport international sau cele de transport urban. Acest numar este unul destul de mare, incat sa putem spune ca autobuzul este un contribuitor esential la economie.

Navigare, Masina, Conduce, Rutier, Gps, Transport

2. Ajuta la coeziunea sociala. In marile orase, autobuzele sunt un adevarat liant, unind oameni din diferite medii si din diverse categorii de varsta. In societatile dezvoltate, autobuzele sunt folosite nu doar de persoanele care au venituri mici sau nu au o masina proprie, ci si de cei care pur si simplu isi doresc o flexibilitate mai mare de transport;

3. Ajuta la eliminarea aglomeratiei. Un autobuz plin poate elimina aproximativ 30 de masini de pe strazi. In orase, un transport foarte bine pus la punct cu autobuzul poate sa elimine o buna parte din aglomeratie si sa duca la economii substantiale de timp, la mai multe locuri de parcare si mult mai putin stres in trafic.

4. Ajuta la protectia mediului. Conform unor studii, cantitatea de CO2 emisa de o persoana care calatoreste cu autocarul este mult mai mica decat cea emisa de un calator care foloseste trenul, autoturismul propriu sau avionul. Acest lucru este posibil gratie dezvoltarii unor autobuze din ce in ce mai eficiente in ceea ce priveste consumul de combustibil.

5. Este cat se poate de sigur. Transportul cu autobuzul este mult mai sigur decat cel cu autoturismul propriu. Se pare ca persoanele implicate in accidente mortale cu autobuzul reprezinta doar 0.57% din totalul persoanleor implicate in accidente. Procentul este mai mic decat cel generat de accidentele de tractoare agricole.

O societate moderna, asadar, este o societate in care autobuzele sunt folosite din ce in ce mai des.

Lasă un răspuns