Avantajele si dezavantajele de a calatori intr-un grup mare

Calatoritul cu un grup mare poate fi o experienta minunata sau poate fi o urata durere de cap. Chiar daca aceasta modalitate de a calatori iti convine cel mai mult, pentru a fi cu adevarat incantatoare, excursia ta va depinde de cativa factori. Destinatia, preferintele personale si timpul alocat pentru calatorie vor constitui principalele considerente. Acestia sunt, de fapt, primii factori pe care trebuie sa ii iei in considerare atunci cand te gandesti daca urmatoarea ta calatorie sa fie intr-un grup mare organizat sau pe cont propriu.

Iata, asadar, care sunt avantajele de a calatori intr-un grup mare:

Cand calatoresti cu un grup organizat, probabil cu o agentie de turism, toate aranjamentele sunt facute de catre organizatorul calatoriei. Nu va trebui sa iti faci griji cu privire la rezervarea biletelor de transport, de cazare si de intrare la diferitele atractii turistice de pe traseu.

Un alt avantaj pentru turul cu grupul este ca toate excursiile din timpul vacantei tale sunt planificate deja inainte de plecare. In multe situatii, vei primi un itinerariu (unele pachete pot avea sau nu o anumita flexibilitate). Biletele pentru aceste excursii sunt deja luate si sunt de obicei incluse in pretul pe care il platesti pentru pachetul de calatorie. In acest fel, nu numai ca nu va mai trebui sa iti faci griji ca este posibil sa nu gasesti bilete la diferitele atractii turistice pe care vrei sa le vizitezi dar nici nu mai esti nevoit sa iei prea multi bani la tine. Cel mai probabil, singurii bani de care vei avea nevoie in plus vor fi cei pentru micile gustari si bauturi si, desigur, pentru suveniruri. Cele mai multe pachete turistice de grup au incluse, de asemenea, principalele mese ale zilei, prin urmare nici in privinta acestui aspect nu va mai trebui sa te ingrijorezi.

Cel mai mare beneficiu al calatoriilor de grup este insa ca, daca ajungi intr-un loc incarcat de istorie si cultura, vei avea un ghid care sa iti ofere toate informatiile legate de locul respectiv. Daca ai un interes deosebit fata de anumite obiective turistice pe care le vei vedea, acest lucru iti va fi de mare folos si, cu siguranta, iti va face excursia memorabila.

Dezavantajele de a calatori intr-un grup mare:

Desi exista numeroase beneficii pentru calatoriile cu un grup mare organizat, inainte de a-ti rezerva excursia, trebuie sa stii ca exista si cateva lucruri care pot fi mai putin placute.

Calatorind in grupuri mari, de multe ori te vei simti lipsit de flexibilitate. Trebuie sa te afli intr-un anumit loc la un anumit moment sau altfel vei da peste cap intregul itinerariu al grupului. Asadar, in acest caz nu vei avea parte de spontaneitate avand in vedere ca intreaga calatorie va fi atent programata.

Un alt dezavantaj potential este ca organizarea calatoriilor in grup sunt adesea orientate spre turism, astfel ca nu vei beneficia de posibilitatea de a iesi de pe traseul stabilit pentru a vizita locurile mai putin turistice. Daca preferi sa explorezi locatiile mai obscure sau sa socializezi cu localnicii, acest tip de calatorie s-ar putea sa nu fie potrivit pentru tine.

Lasă un răspuns