Ce este de vizitat in Targoviste?

Daca iti doresti o mica vacanta in zilele ce urmeaza, dar nu ai bugetul sau timpul necesar pentru a zbura pe alte meleaguri, iti recomandam o destinatie la doar o ora distanta de Bucuresti, un oras cu multa istorie in spate, foarte atractiv din punct de vedere turistic, Targoviste.

Este o destinatie ideala pentru un city break, in care vei gasi o sumedenie de obiective turistice interesante, restaurante cu preparate gustoase si diverse activitati ce iti vor contura amintiri pe viata.

Iata care sunt principalele atractii si obiective turistice din Targoviste:

Ansamblul Monumental Curtea Domneasca Targoviste

Ansamblul Monumental Curtea Domneasca

Existent inca din timpul domniei lui Mircea cel Batran, ansamblul cuprinde doua obiective importante: Biserica Domneasca Mare si Turnul Chindiei.

Turnul Chindiei a fost construit in perioada in care domnitor al Tarii Romanesti a fost Vlad Tepes, avand in spatele aspectului sau maret o istorie bogata. La inceput servea drept turn-clopotnita, insa in timp a fost transformat in turn de aparare, turn ceasornic si foisor de foc.

Vizitatorii care urca cele 122 de trepte ale turnului sunt rasplatiti cu o panorama superba a orasului.

Biserica Domneasca Mare, ctitorita la finalul anilor 1500 de catre Petru Cercel, fratele lui Mihai Viteazul, pe cand avea sa fie cea mai mare cladire bisericeasca din Tara Romaneasca, prezinta o particularitate interesanta: gazduieste o galerie impresionanta cu picturi ce ii infatiseaza pe cei mai importanti domnitori ai acestui tinut.

Aici ii vei putea descoperi pe Petru Cercel, Matei Basarab, Neagoe Basarab, Constantin Brancoveanu si Mihai Viteazul.

Parcul Chindia

Situat chiar in spatele Curtii Domnesti, Parcul Chindia este locul preferat de promenada al localnicilor. Aici vei putea vizita Muzeul Evolutiei Omului si Muzeul Politiei. De asemenea, iti recomandam sa vizitezi si animalutele din Gradina Zoologica a orasului, una dintre cele mai vechi gradini zoologice din Romania, aflata chiar in interiorul parcului.

Manastirea Stelea Targoviste

Manastirea Stelea

Considerata a fi una dintre cele mai frumoase biserici de la noi din tara, Manastirea Stelea este un obiectiv turistic de neratat intr-o excursie in Targoviste. Aceasta a fost construita la mijlocul anilor 1600, fiind inspirata dupa mai celebra Biserica Trei Ierarhi din Iasi si se remarca printr-o pictura interioara superba, asemanatoare cu picturile ce se gasesc in moscheile din Istanbul.

Muzeul de Istorie

In cele din urma, iti recomandam o vizita la Muzeul de Istorie al orasului, un loc in care se impletesc o buna parte dintre traditiile neamului cu marturiile istorice ale statului roman. Acesta este plasat chiar in centrul orasului, fiind gazduit de o cladire superba cu insemnatate istorica si adaposteste o colectie importanta de piese arheologie si istorice descoperite de-a lungul timpului in regiune.

Lasă un răspuns