Ce poti face intr-o vacanta in Veliko Tarnovo, Bulgaria

Fiind unul dintre cele mai vechi orase din Bulgaria, Veliko Tarnovo este incarcat de cinci mii de ani de istorie. Acest mic oras pitoresc gazduieste unul dintre cele mai mari monumente medievale ale Batranului Continent, Cetatea Tsaravets.

Daca nu ai mai fost niciodata in Bulgaria, aceasta este, cu siguranta, una dintre primele destinatii in care sa poposesti cand treci de granita sudica a Romaniei. Sigur, Veliko Tarnovo nu dispune de magnificile statiuni de plaja in care obisnuiesc sa mearga romanii pe timp de vara, insa orasul compenseaza prin autenticitate si frumusete.

Veliko Tarnovo a fost construit pe trei dealuri: Tsaravets, Trapezitsa si Sveta Gora. Peisajul incantator este completat de raul Yantra care trece prin imprejurimi. Verile fierbinti si iernile geroase fac ca primavara si toamna sa fie cele mai bune sezoane de vizitat fermecatorul oras. Pe langa getatea Tsaravets, Veliko Tarnovo gazduieste cateva biserici ortodoxe interesante, diferite muzee si un centru istoric incantator cu alei pietruite si buticuri chic.

Imagini pentru Veliko Tarnovo

Iata cateva cuvinte despre cele mai importante obiective turistice ale orasului:

Inainte de toate, trebuie sa explorezi punctul culminant al orasului, Cetatea Tsaravets. Inconjurata de ziduri imense de piatra, cetatea medievala isi primeste vizitatorii printr-o poarta principala impozanta, ce are in stanga si in dreapta turnuri de aparare ce par a fi de nestavilit. Fosta resedinta a suveranilor Taratului Vlaho – Bulgar, fortareata se intinde pe o arie impresionanta de 12 hectare.

Indreptandu-te spre varful dealului, vei ajunge la Biserica Inaltarii, faimoasa pentru picturile dramatice moderne de pe peretii interiori. Sub biserica, la un nivel inferior, vei vedea Turnul Baldwin. Legenda spune ca acesta este locul in care contele Baldwin din Flandra a fost inchis de tarul Kaloyan in anul 1205.

Al doilea cel mai popular loc din Veliko Tarnovo este Orasul Vechi (centrul istoric). Acesta este locul perfect pentru plimbari, in special Samovodskata Charshia (str. Rakovski). In cea de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea, fermierii si agricultorii din satul din apropiere, Samovodene, veneau aici pentru a-si vinde bunurile. In anii ’80, primaria a renovat intreaga zona, intr-un efort de a recrea atmosfera de la inceputul secolului al XX-lea. Samovodskata Charshia este interesanta, de asemenea, pentru cladirile renascentiste pe care le adaposteste.

Daca vrei sa cunosti mai mult din cultura acestui orasel, iti recomandam sa faci o vizita Muzeului Arheologic si Muzeului Hanului Hadji Nikoli. Muzeul Arheologic acopera istoria regiunii, din vremurile preistorice pana in Evul Mediu. Acesta gazduieste una dintre cele mai vechi comori de aur din intreaga lume, ce dateaza din mileniul al IV-lea i. Hr. Ca si cea gasita in apropierea orasului Varna, aceasta comoara este precedata de civilizatiile egiptene si sumeriene.

Muzeul Hanului Hadji Nikoli este situat in interiorul unei case din secolul al XIX-lea ce avea sa apartina unui comerciant local bogat, Hadji Nikoli. Este un exemplu minunat de arhitectura bulgara renascentista si, totodata, singurul han ce a supravietuit din acea perioada.

In Veliko Tarnovo vei gasi multe alte atractii si obiective turistice importante. Insa pentru a le vizita mai usor, ideal ar fi sa apelezi la una dintre agentiile de turism care fac excursii in aceasta destinatie, cum ar fi Scorilo Travel Vacante. In acest fel, vei putea vizita toata gama de atractii turistice importante intr-un timp foarte scurt.

Lasă un răspuns