Ceinaria Santhe pentru povesti si amintiri

Bucuresti a mai bifat un plus pe lista obiectivelor de ajutorare a celor ce au probleme de integrare pe piata muncii. Ceainaria Santhe a aparut cu intentia de a le oferi oamenilor fara posibilitati sau celor care au trait in conditii dificile posibilitatea de a se integra in societate si de a-si castiga propriul salariu.

Care e secretul?

Aceasta ceainarie este la fel de frumoasa si bine aranjata ca alte localuri de profil din Bucuresti. Iar partea cea mai surprinzatoare este ca produsele au un pret unic de opt lei. Nu conteaza daca vrei sa bei o cafea, o limonada sau una din delicioasele prajiturele facute de persoanele defavorizate angajate la cofetaria 292 Catering.

Sursa foto: Facebook.com
Sursa foto: Facebook.com

Si aici ca si in multe alte localuri, conceptul de „cafea in asteptare” incepe sa ia avant si sa incalzeasca sufletele celor care isi doresc dar nu au posibilitatea de a-si cumpara ceva. Cosmina Simiean-Nicolescu, director DGASMB, a avut aceasta idee minunata dupa ce s-a izbit de nenumarate ori de persoane varstnice sau oameni fara casa ce nu aveau suficient bani pentru a cumpara ceva.

Cei care s-au bucurat in prima saptamana de cafeaua in asteptare au fost oameni ai strazi sau persoane care nu cunosteau semnificatia conceptului.

„Programul «Cafea în aşteptare» este un program care a început în România de câţiva ani. El, iniţial, a plecat din Italia, din Napoli, unde a fost inventat un sistem prin care atunci când îţi comanzi într-un local public o cafea, o limonadă, un suc sau o apă, poţi să plăteşti încă un produs de acelaşi fel, menţionând că produsul tău va rămâne în aşteptare. Acest lucru înseamnă că orice persoană care intră în localul respectiv poate să beneficieze gratuit de acel produs pe care tu l-ai plătit. Cel mai probabil, nu vei cunoaşte niciodată persoana care consumă cafeaua pe care tu ai plătit-o, însă este un gest drăguţ pe care îl poţi face pentru seamănul tău. Oricăruia dintre noi ni se poate întâmpla în anumite momente ale existenţei noastre să rămânem fără bani de o cafea. Noi încercăm să afişăm şi să facem public în fiecare zi numărul de cafele pe care le avem în aşteptare. Cafeaua este termenul generic, fie că este vorba de o limonadă, de o prăjiturică sau de un alt produs de tip cafenea”, a explicat directorul DGASMB.

Fitoceinaria Santhe poate fi gasita pe strada Lipscani 104, Bucuresti iar programul este de Luni pana Duminica de la 10:00 la 22:00.

Lasă un răspuns