Cele mai frumoase targuri de Craciun din Romania

La fiecare inceput de decembrie, toti romanii se inghesuie in targurile de Craciun organizate in marile orase pentru a se bucura din plin de magia sarbatorilor de iarna, rasfatandu-se cu turta dulce, vin fiert si cu fel si fel de preparate traditionale romanesti.

Targurile de Craciun de la noi din tara parca sunt mai fermecatoare ca oricand. Mai mult, avem unul care s-a clasat pe locul al 6-lea in topul celor mai frumoase targuri de Craciun din toata Europa, clasandu-se inaintea celor din Praga, Bruxelles sau Bruges. Ei bine, acela se afla in Craiova.

Christmas markets

Iata unde se gasesc cele mai frumoase targuri de Craciun din Romania:

Craiova

Oltenii s-au intrecut pe sine! Cu mii si mii de luminite atarnate peste tot si cu un decor ce pare a fi desprins din povesti, targul de Craciun din capitala Baniei este, dupa cum am spus, clasat pe locul 6 pe site-ul European Best Destination, fiind votat de aproape 18 000 de oameni.

Aici vei gasi casute din lemn cu produse imbietoare, decoratiuni festive stralucitoare si o multime de bunatati precum pastrama, branzeturi sau cozonac.

Sibiu

Un targ de Craciun care se bucura in fiecare an de un imens succes este cel din Sibiu. Organizat in Piata Mare, acesta are in componenta mai bine de 80 de casute, o roata panoramica imensa, un patinoar, un carusel fermecator si un trenulet pentru copii. Tot aici ai posibilitatea de a vizita atelierul Mosului si de a invata sa faci turta dulce.

Brasov

Targul de Craciun din Brasov se mandreste cu cel mai frumos brad festiv din tara. De fapt, acesta este singurul brad din Romania inclus intr-un top al celor mai frumosi brazi de Craciun din Europa, top realizat tot de European Best Destination. Aflat in Piata Sfatului, bradul masoara 26 de metri inaltime si este decorat cu globuri verzi, rosii, aurii si argintii.

Bucuresti

Ultima, dar nu cea din urma, capitala gazduieste si ea un targ de Craciun frumos, unde bucurestenii se pot bucura de atmosfera magica a sarbatorii. Este vorba despre Bucharest Christmas Market, aflat in Piata Universitatii. Spre deosebire de celelalte targuri de Craciun din tara, cel din Bucuresti nu are intrare gratuita.

Christmas markets

Lasă un răspuns