Cele mai frumoase trasee montane din Carpatii Romaniei

Tara noastra este binecuvantata cu forme de relief variate, peisaje pitoresti si natura imbelsugata. Drept urmare, avem o sumedenie de locuri frumoase in care sa ne petrecem zilele libere, inconjurati de verdeata, aer proaspat si privelisti incantatoare.

Avand munti spectaculosi, cu o multime de chei, pesteri, rauri, lacuri si cascade, Romania este una dintre destinatiile de top ale Europei pentru pasionatii de trasee montane.

Iar pentru ca sezonul drumetiilor in natura sta sa bata la usa, am alcatuit o lista cu cele mai frumoase trasee montane pe care le poti strabate in Carpatii Romaniei.

Creasta Pietrei Craiului. Cel mai spectaculos, dar si cel mai dificil traseu montan din tara, Creasta Pietrei Craiului este o adevarata provocare chiar si pentru cei obisnuiti cu muntele. Are foarte multe portiuni accidentate in care, daca nu esti atent, poti aluneca, insa peisajul din jur este de o frumusete incomparabila, astfel ca nu vei regreta nicio secunda ca ai pornit intr-o astfel de aventura.

Turul lacurilor din muntii Retezat. Se spune ca cei mai frumosi munti din tara sunt muntii Retezat, in special portiunea Parcului Natural Retezat-Godeanu. Parcurgand traseul lacurilor glaciare din Retezat (neaparat si Zanoaga, cel mai adanc lac glaciar din Romania), vei avea impresia ca pasesti intr-o alta lume, a povestilor! Se poate urca fie din Valea Bucurei, fie din Valea Pietrei.

Valea Rea, Muntii Fagaras. Cine nu isi doreste sa cucereasca cel mai inalt varf montan din tara, Moldoveanu, cel supranumit „Acoperisul Romaniei”? Ei bine, exista mai multe trasee care duc catre acest varf, unul dintre cele mai scurte fiind cel care merge in jurul Vaii Rea. Valea este acompaniata de Cascadele Vaii Rele, Cascada Zbuciumata si de Lacul Triunghiular si este inconjurata de creste ce dau impresia unui peisaj alpin.

Valea Gaura, Muntii Bucegi. Avand unele dintre cele mai facile trasee turistice din tara, Bucegiul este cel mai circulat dintre toate grupele montane ale Carpatilor. In aceasta categorie de trasee usoare nu intra insa si Valea Gaura. Punctul culminant al traseului este varful Omu, insa pentru a ajunge acolo trebuie sa urci in jur de 8 ore. Mai mult, diferenta de nivel, panta si terenul accindentat din unele locuri ii pot speria pe cei neexperimentati. Cu toate acestea, peisajele din jur sunt spectaculoase, fiind pline de vegetatie, ape involburate, praguri glaciare si culmi inalte.

Comentarii

  1. […] Județul Prahova Sfinxul și Babele sunt două formațiuni stâncoase deosebit de impresionante din Munții Bucegi și, de fapt, din întreaga Românie, atrăgând în fiecare an zeci de mii de turiști din […]

Lasă un răspuns