Comana, locul in care se gaseste a doua Delta a Romaniei

La doar 40 de kilometri de Bucuresti, in judetul Giurgiu, se gaseste un sat fermecator, binecuvantat de natura, Comana.

Din pacate, desi este atat de aproape de capitala, putini bucuresteni cunosc potentialul fantastic al acestei oaze uluitoare devenita Parc National din anul 2014. Delta din Comana, cunoscuta si sub denumirea de Delta Neajlovului, este a doua rezervatie naturala in ceea ce priveste numarul de pasari, avand totodata o sumedenie de specii de plante uimitoare si multe alte vietati pe care nu le gasim, in mod obisnuit, in alte parti ale tarii. Mai exact, Delta Neajlovului adaposteste circa 140 de specii de pasari, 13 specii de pesti, in jur de 30 de specii de mamifere (5 dintre ele fiind protejate de lege), 8 specii de reptile si mai bine de 1500 de specii de plante. Este o adevarata oaza luxurianta, iar pentru ca se gaseste atat de aproape de Bucuresti, este destinatia ideala in care sa petreci o zi sau doua in liniste si relaxare, uitand de agitatia si de grijile din zilele obisnuite.

Rezervatia Comana este, de asemenea, cea mai intinsa suprafata protejata de pe teritoriul Campiei Romane, ocupand o arie de 24963 de hectare. Pe langa pitoreasca balta si mlastinile din jur, rezervatia cuprinde, de asemenea, pasuni, islazuri si terenuri arabile.

Pe langa parcul de aventura Comana, unde te poti plimba cu bicicleta, te poti da cu hidroliana, poti face plimbari cu barca pe lac sau poti face drumetii prin traseele din copaci, aceasta rezervatie incantatoare ascunde si alte atractii turistice care merita vizitate. Una dintre ele este Manastirea Comana, ridicata in anul 1588, pe cand domnitor era Radu Serban. Aceasta a fost refacuta de catre Serban Cantacuzino 110 de ani mai tarziu si se spune ca ar adaposti osemintele domnitorilor Radu Serban si Nicolae Patrascu, precum si pe cele ale membrilor familiei Cantacuzino.

Alte atractii turistice pe teritoriul Rezervatiei Naturale Comana sunt Rezervatia de Bujori, Rezervatia de Ghimpi si Rezervatia de Lacramioare.

Cat costa sa vizitezi Parcul Comana?

Taxa de intrare in parc este de 3 lei de persoana. Vizitatorii care intra cu masina trebuie sa mai scoata din buzunar 15 lei. Plimbarile cu bicicleta, cu barca si celelalte activitati din parcul de distractie au si ele un cost anume.

Lasă un răspuns