Delta Dunarii – Un paradis salbatic unic in Europa

Delta Dunarii este a doua cea mai mare delta din Europa si una dintre cele mai frumoase si bine conservate rezervatii ale biosferei din intreaga lume. Raspandita pe o suprafata de aproximativ 3500 de kilometri patrati, in sud-estul Romaniei, mai exact in regiunea Dobrogei (o mica parte din delta este a Ucrainei), Delta Dunarii a fost inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO in 1991. Principalul motiv pentru care aceasta rezervatie naturala se bucura de faimoasa distinctie sunt flora si fauna sa unica, ambele pastrate in mod natural.

Frumusetea si linistea deosebita a locului l-au transformat intr-o atractie deosebit de populara atat pentru romani cat si pentru calatorii straini, care, in numar din ce in ce mai mare, aleg sa-si petreaca vacantele pe plaiurile noastre mioritice. Ceea ce face ca Delta Dunarii sa fie atat de diferita de locurile similare din intreaga lume este frumusetea ei naturala, neschimbata de progresele civilizatiei. Aici, turistii se pot bucura de plimbari cu barca prin canalele salbatice ale deltei, unde peisajele fermecatoare si sutele de specii de pasari de o frumusete rara sunt realmente covarsitoare. De asemenea, Delta Dunarii gazduieste peste 1600 de specii de plante, de la salcii obisnuite la plopi si plante exotice. Insa spectacolul adevarat al naturii este dat de plantele plutitoare, cum ar fi salcia alba, crinul de apa si nasturelul.

Vara este cea mai buna perioada sa vizitezi Delta Dunarii, deoarece turistii se pot bucura atunci atat de splendoarea naturii cat si de plaja, nisip si soare. Vizitatorii pot merge, de asemenea, la pescuit sau sa viziteze obiectivele turistice din regiune, cum ar fi vechea si istorica cetate Histria (primul oras intemeiat pe teritoriul Romaniei). In timpul verii, pescarusii, pelicanii, ratele salbatice si egretele ne ofera un spectacol impresionant al naturii. Nu doar o data s-a spus ca aceasta delta este un adevarat paradis faunistic, deoarece reprezinta 98% din fauna acvatica a Europei. Cu mai mult de 300 de specii de pasari si peste 100 de specii de pesti, acest loc isi merita faima! Este, cu siguranta, una dintre destinatiile de vacanta cele mai frumoase din tara noastra datorita minunilor naturale pe care le arata, dar si datorita linistii pe care o ofera. Este un loc unde poti scapa cu usurinta de tehnologia care ne-a acaparat in totalitate viata cotidiana, de rutina zilnica sau, pur si simplu, un loc minunat in care sa te bucuri de frumusetile naturii.

Luand toate acestea in considerare, Delta Dunarii ar putea fi o destinatie de vacanta grozava si cu adevarat relaxanta, avand atat de multe de oferit atat ochiului, cat si sufletului. Acest loc este intotdeauna apreciat de publicatiile si agentiile de calatorie, dar mai ales de oamenii care au fost acolo. In plus, planificarea unei vacante sau unei excursii in delta nu este deloc dificila, deoarece exista numeroase agentii de turism care organizeaza calatorii in aceasta zona. Romania este o tara frumoasa, iar Delta Dunarii este doar una dintre numeroasele minuni ale naturii cu care a fost binecuvantata patria noastra pe care vizitatorii o descopera cu multa bucurie in suflet.

Comentarii

  1. […] dintre cele mai fermecatoare locuri de la noi din tara si din intreaga Europa, Delta Dunarii este  o destinatie ce trebuie vizitata cel putin o data in […]

  2. […] a va bucura la maxim de experienta in Delta Dunarii, planificati cu atentie calatoria. Rezervati-va excursiile cu barca si cazarea din timp, […]

Lasă un răspuns