Dieta cu cafea verde a devenit extrem de populară în ultima perioadă datorită succeselor înregistrate în cadrul luptei împotriva obezității. Cafeaua verde are foarte multe proprietăți benefice care pot ajuta organismul să fie mai plin de energie prin eliminarea toxinelor ce afectează funcționarea sa potrivită.
Toxinele ce nu sunt eliminate din organism afectează metabolismul și îl face să funcționeze din ce în ce mai greu, dând corpului o senzație de oboseală. Rolul cafelei verzi este să stimuleze organismul și să îl ajute să se detoxifice, eliminând toate bacteriile.
În cadrul unui studiu realizat de Applied Food Sciences Inc. pe un eșantion de 16 persoane supraponderale ce au luat timp de 12 săptămâni doze mici de cafea verde s-a înregistrat o scădere în greutate de 8 kilograme. Desigur, subiecții au trebuit să fie mai activi fizic și să își modifice obicieiurile alimentare. Însă rezultatele sunt favorabile luptei împotrivă obezității, neînregistrandu-se nicio reacție adversă.
Acest rezultat se datorează conținutului de cofeină din cafeaua verde care stimulează arderea grasiminilor precum și a acidului clorogenic care reduce absorbția glucozei în intestin și scade nivelul de insulină, îmbunătățind funcția metabolică. Astfel corpul asimilează și procesează mai ușor alimentele, arzând mai multe calorii și oferind mai multă energie.
Cu toate aceste beneficii este foarte important să cereți sfatul medicului înainte de a introduce acest supliment în dieta zilnică. De ce? Deoarece consumul excesiv de acid clorogenic duce la creșterea riscului de boli de inimă. Drept urmare, adulții care consumă cafea verde trebuie să se limiteze la trei sau maxim patru cești pe zi pentru a nu provoca reacții adverse: nervozitate, greață, anxietate, dureri de cap sau tulburări ale respirației.
Înainte de a începe orice dietă, asigurați-va că nu va puneți sănătatea în pericol. Câteodată să fii slab nu înseamnă neapărat că ești și sănătos.