Experiente de trait in pitorescul sat Viscri

Viscri, acesta mica localitate saseasca situata in comuna Bunesti, intre Brasov si Sighisoara, a devenit tot mai vizitata si apreciata in ultimii ani. Parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, Viscri isi atrage vizitatorii atat prin frumusetea arhitecturii sale si a peisajelor pitoresti ce il inconjoara, cat si prin faptul ca adaposteste o proprietate a printului Charles.

Astfel, frumoasa localitate a inceput sa fie inclusa in tot mai multe ghiduri turistice internationale, fiind totodata subiectul mai multe reportaje facute atat de presa de la noi din tara, cat si de cea de afara.

De ce experiente au parte cei care ajung in Viscri?

Biserica fortificata, principala atractie a localitatii!

Cel mai de seama obiectiv turistic al satului Viscri este spectaculoasa biserica saseasca fortificata, ce a fost ridicata de comunitatea germana, sasii transilvaneni, in perioada anilor 1000-1301, pe cand zona apartinea Regatului Ungariei.

Inscrisa in Patrimoniul Mondial UNESCO, aceasta biserica este construita din piatra de rau si nisip. Initial avea sa fie romano-catolica, dupa Reforma devenind luterana.

In ansamblul bisericii se pot vizita, de asemenea, incinta fortificata, cu drum de aparare, doua bastioane si doua turnuri, precum si un muzeu ce contine o colectie frumoasa de obiecte sasesti, printre care gasim costume traditionale, broderii si un razboi de tesut.

Casa Printului Charles, un loc de neratat!

Daca ajungi in Viscri, nu ai voie sa ratezi faimoasa casa a Printului Charles, o casa saseasca traditionala ce dateaza din secolul al XVIII-lea, ce a fost reconditionata pastrand elementele arhitecturale originale.

Casa se afla in proprietatea Printului Charles din anul 1996, iar de cand a fost renovata, a devenit una dintre cele mai cautate atractii turistice ale zonei.

Cazare intr-o casa taraneasca saseasca.

Daca iti propui sa te cazezi intr-o casa traditionala saseasca, ei bine, ai de unde alege. Localitatea este plina de astfel de casute ce stau la dispozitia turistilor dornici sa traiasca in cele cateva zile de poposire in cel mai autentic mod.

Iar cazarile de aici arata, putem spune, impecabil, fiind decorate cu elemente sasesti, desigur. Preturile cazarilor se invart in jurul sumelor de 100-250 de lei pe noapte, in functie de dotari.

Mancarea locala, un deliciu pe care nu il vei uita prea curand!

In Viscri vei gasi, de asemenea, restaurante in care se serveste mancare traditionala ardeleneasca, cel mai cunoscut dintre acestea fiind Restaurantul din Sura. Aici ai posibilitatea de a-ti rasfata papilele gustative cu o supa cremoasa din rosii dulci din Viscri, ardei copti direct pe plita, cartofi cu telemea maturata si carnati taranesti din porc.

Lasă un răspuns