Imaginea exterioara a unei pensiuni poate sa decida succesul acesteia

Agroturismul a inceput sa fie din ce in ce mai popular in Romania, multi romani si straini fiind foarte interesati de arta populara, de etnografie, folclor si traditii. Decizia multor romani de a-si deschide pensiuni agroturistice vine, asadar, cat se poate de natural. Din pacate, desi turisti exista, multe pensiuni nu reusesc sa isi construiasca succesul, chiar daca serviciile pe care le ofera sunt de calitate. Motivul este simplu: pun prea mult accent pe mancare si pe calitatea serviciilor, neglijand aspectul.

Imaginea exterioara a pensiunii este foarte importanta

Chiar daca experienta totala traita de turisti este cea care decide daca acestia sunt sau nu multumiti, prima intalnire cu pensiunea conteaza foarte mult. Culoarea peretilor si a acoperisului, arhitectura, gradina din fata pensiunii si gardul pot avea foarte multe de spus si pot convinge potentialii clienti inca din momentul in care cauta o unitate de cazare pe internet.

pensiunea-ferma-club
Pensiunea Ferma Club – Moroieni

Specialistii le recomanda, asadar, tuturor celor care detin pensiuni sa aiba in vedere urmatoarele lucruri:

  • O zugravire ocazionala a exteriorului pensiunii. Este extrem de important ca senzatia de curatenie sa fie data inca de la inceput.
  • Vopsirea gardului o data pe an. Gardul unei pensiuni, la fel ca si gardul unei case, este supus actiunii soarelui, a zapezii sau a ploii. Acesta isi poate pierde culoarea, ajunge sa aiba o structura din ce in ce mai slaba si sa para neingrijit. Indiferent ca este vorba despre un gard din lemn, metal sau beton, trebuie sa fie vopsit frecvent. Din fericire, exista pistoale de vopsit din ce in ce mai performante si intregul proces nu dureaza mai mult de cateva ore.
  • Ingrijirea gradinii. Nu este suficienta aranjarea interioara a pensiunii. Este foarte important sa amenajezi cu mare atentie exteriorul. Un gratar bine pozitionat, un leagan si mult spatiu verde bine ingrijit pot sa duca la o imagine extrem de atractiva pentru potentialii turisti.

Evident, elementele care contureaza experienta turistilor sunt legate de gust si de experientele traite in pensiune. Tocmai de aceea, trebuie sa se acorde o atentie sporita modului in care se gateste, se comunica si se face curatenie. Totusi, prima impresie este cea care ancoreaza turistul si il poate transforma in client.

Lasă un răspuns