La schi in Romania. Locuri bune de schiat in afara de statiunile din Valea Prahovei

In timpul lunilor de iarna, romanii iau cu asalt statiunile din Valea Prahovei pentru a-si satisface pofta de schi si de zapada, in cadrul peisajelor de vis ce inconjoara aceasta zona minunata a tarii noastre. Insa tocmai pentru ca este foarte populara, Valea Prahovei tinde sa fie tot mai aglomerata de la an la an si, in acelasi timp, tot mai costisitoare.

Din fericire, in muntii Romaniei se gasesc multe alte statiuni frumoase in afara de cele din zona Brasovului, cu partii de schi bine puse la punct si cu locuri de cazare la preturi pentru toate buzunarele.

Imagini pentru SKI PIXABAY

Daca esti in cautarea unei destinatii de iarna cu conditii optime de schi si de snowboard, neaglomerata si care sa nu iti afecteze prea mult bugetul, poti lua in considerare urmatoarele optiuni:

Statiunea Parang. Aflata la doar 15 km de municipiul Petrosani, statiunea Parang se mandreste cu 9 partii de schi ce variaza ca dificultate de la incepator la avansati. Una dintre cele mai cunoscute si frecventate partii ale statiunii se numeste “Zidul Mortii”. Este o partie care garanteaza aventura si adrenalina schiorilor avansati, de care insa trebuie sa stea departe cei neinitiati sau mai putin experimentati.

Statiunea Sureanu. Cea mai cunoscuta statiune din judetul Alba, Sureanu se gaseste intr-o locatie mai intima si mai retrasa, insa la fel de frumoasa si de spectaculoasa ca statiunile din judetul Brasov. Aici poti veni si daca nu ai mai schiat niciodata, deoarece statiunea este plina de monitori de schi dornici sa ofere oricarei persoane, indiferent de varsta pe care o are, cateva lectii de initiere. De asemenea, instructorii din statiune ofera lectii de schi pentru perfectionare sau cizelare a stilului de schiat.

Imagini pentru SKI PIXABAY

Statiunea Transalpina – Ranca. Situata chiar langa lacul Vidra si Voineasa, statiunea de schi Transalpina se mandreste cu peisaje uluitoare, asteptandu-si vizitatorii cu cele 7 partii ale sale de diferite dificultati si lungimi. Partiile din statiune sunt toate deservite de telegondola sau teleski, iar preturile pentru skipass sunt mai mult decat convenabile, variind de la 35 la 85 de lei pe zi, in functie de varsta si de program.

Statiunea Straja. Probabil cea mai cunoscuta si mai iubita statiune de schi din aceasta lista, Straja ramane totusi mai putin aglomerata si mai putin costisitoare decat statiunile din Valea Prahovei, in ciuda renumelui tot mai sonor de care are parte de la an la an. Se gaseste la doar 8 km de municipiul Lupeni, pe versantul nordic al muntilor Valcan si este extrem de bine amenajata, avand 12 partii de grade diferite de dificultate (cea mai lunga partie masoara 8 km lungime), 11 instalatii de teleski, nocturna pentru 5 partii, telegondola si telescaun.

Lasă un răspuns