Te gandesti de ceva timp sa achizitionezi o trotineta pentru micutul tau, dar nu stii ce factori sa iei in seama in vederea alegerii modelului potrivit?
Iata cateva puncte-cheie pe care sa le iei in considerare cand faci aceasta alegere:
Echilibru si control.
Cel mai important este ca micutul sa se simta confortabil si in siguranta. Daca nu poate inca sa mearga cu bicicleta fara rotitele ajutatoare, atunci copilul tau, cel mai probabil, inca nu va fi gata de o trotineta cu doua roti. Trotineta cu doua roti se bazeaza pe echilibrul copilului si este directionata folosind rasucirea traditionala a ghidonului.
Prin urmare, aceasta ar putea fi o provocare pentru copiii mai putin increzatori sau pentru cei care inca, pur si simplu, nu au prins echilibrul necesar stapanirii acestor jucarii cu roti. In acest caz, poti opta pentru trotinetele cu 3 roti, care ofera o abordare diferita si au o suprafata mai mare.
Trotinetele cu 3 roti sunt, in plus, foarte bune pentru a spori increderea si a intelege ca utilizarea acestei jucarii poate fi incredibil de usoara, ceea ce este excelent pentru copiii care vor sa se deplaseze intr-un mod cat mai independent folosind astfel de vehicule.
Greutatea trotinetei
Trotinetele variaza in greutate. Diferite metale sunt utilizate de diferite marci in procesul de fabricatie, asa ca ia in considerare greutatea trotinetei atunci cand faci aceasta achizitie. Daca micutul tau merge direct pe doua roti, este important ca efortul depus pentru mentinerea ghidonului intr-o pozitie verticala sa nu impiedice capacitatea de a merge mai departe. Cu siguranta, nu doresti sa cumperi o trotineta greoaie, care sa incetineasca utilizatorul. Aceasta nu va face decat sa ii provoace frustrari copilului tau. Prin urmare, cu cat este mai micut copilul tau, cu atat mai usoara trebuie sa fie trotineta sa.
Este trotineta zgomotoasa?
Trotinetele pot fi mai mult sau mai putin zgomotoase. Pe unele dintre ele le poti auzi de la o distanta de sute de metri, iar pe altele abia le vei sesiza, chiar daca se afla aproape de tine. Este vorba despre modul in care sunt fabricate si de materialele folosite in componenta lor.
In general, primesti ceea ce platesti, iar daca trotineta are un pret mai mic, atunci componentele folosite in fabricarea acesteia sunt mai ieftine.
Un mic sfat: Ridica trotineta in magazin si misc-o putin. Se zgaltaie, ti se pare greoaie? Face zgomote puternice? Testeaz-o pe podeaua magazinului! Aceasta ar trebui sa aiba o suprafata neteda si libera, cam cum ar trebui sa fie si suprafetele pe care copilul tau se va plimba cu trotineta.