Obiective si atractii turistice in judetul Tulcea

O parte a Romaniei ce nu trebuie ratata de pasionatii de peisaje frumoase, judetul Tulcea adaposteste una dintre cele mai pitoresti si cunoscute biosfere din Europa, Delta Dunarii, care este inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO datorita speciilor rare de pesti, pasari si plante pe care le gazduieste. Drept urmare, judetul Tulcea este vizitat anual de zeci de mii de turisti, fotografi, cercetatori si ornitologi ce vin cu dorinta de a avea parte de o experienta unica!

Aceasta parte a Dobrogrei ascunde insa mult mai multe atractii turistice. Una dintre ele este Rezervatia Naturala din Muntii Macinului, atragatoare prin peisajele sale magnifice, Muntii Macinului fiind de altfel, cei mai vechi din tara noastra.

Cei interesati de viata marina vor fi incantati sa afle ca in orasul Tulcea exista un acvariu interesant, cu zeci de bazine ce includ sisteme ecologice specifice raurilor din Romania si vietii din Marea Neagra.

In ceea ce priveste activitatea muzeala, Tulcea sta foarte bine. Cele mai importante muzee din judet sunt Muzeul de Etnografie si Muzeul de Arta Populara. Iar daca esti un impatimit al istoriei, ei bine afla ca in acest judet se gasesc doua cetati cu istorie fascinanta in spate: Cetatea Enisala, o puternica fortareata medievala din Tara Romaneasca si Cetatea Aegyssus, despre care se spune ca ar avea radacini celtice, jucand un rol esential in construirea orasului Tulcea.

Nu in ultimul rand, trebuie mentionat portul din Tulcea. Fiind cel mai estic punct al Romaniei, Sulina are un port la Dunare si maritim cu rol important in comert. In Sulina vei gasi, de asemenea, peisaje incantatoare, plaje cu un farmec aparte si ruine ale unor palate neoclasice.

Cateva informatii despre Biosfera Deltei Dunarii:

Este un loc in care vegetatia salbatica si fauna te vor cuceri inca de la inceput.

Delta Dunarii gazduieste peste 1200 de specii de copaci, peste 100 de specii de pesti si circa 300 de specii de pasari. Acesta este si motivul pentru care Delta Dunarii este denumita si „Paradisul Salbatic al Pasarilor”. Cel mai impresionant spectacol al naturii oferit de speciile de pasari din Delta (printre care se remarca lebedele, egretele, starcile, pescarusul albastru, lisita, bufnita, lopatarul, piciorongul, lacarul cenusiu si vulturul codalb) poate fi vizionat vara sau toamna, mai exact in Insulele Sacalin, Golovita, Grindul Letea sau in Uzlina-Crisana.

Pestele reprezinta una dintre bogatiile faunistice ale Deltei Dunarii. Cu un numar de 133 de specii de pesti, dintre care 31 care traiesc atat in apele sarate cat si in cele dulci, in Delta nu ai cum sa te plictisesti mai ales daca esti pescar. Printre aceste specii se numara morunul, stiuca, somnul, carasul, salaul, linul, hamsia, sprotul, calcanul si sturionii.

Diversitatea mamiferelor din Delta Dunarii este si ea impresionanta. In Delta s-au identificat 44 de specii de mamifere, cum ar fi bizamul, iepurele, nutria, nurca, vidra, cainele enot, mistretul, bursucul, caprioara, vulpea, dihorul, sacalul, pisica salbatica, nevastuica, sobolanul de apa, hermelina, delfinul si foca cu burta alba.

Comentarii

  1. […] estul României, acolo unde apele Dunării se întind până se pierd în Marea Neagră, se află una dintre cele […]

Lasă un răspuns