Obiective turistice fascinante in tinuturile Moldovei

Daca visezi la o mica vacanta pe plaiurile mioritice, dar nu te poti hotari asupra destinatiei, noi iti propunem sa alegi regiunea Moldovei, mai exact imprejurimile Iasiului. Calcand pe urmele pasilor lui Stefan cel Mare si prin locurile dragi ale poetului Eminescu, vei descoperi o multime de obiective turistice fascinante!

Iata in ce locuri merita sa poposesti intr-o vacanta prin tinuturile Moldovei:

Podgoriile Cotnari

Se spune ca vinul moldovenesc, fie el rosul, alb sau roze, este cel mai bun de la noi din tara. Ei bine, asta pentru ca o buna parte din vinul moldovenesc provine din Podgoriile Cotnari. Acolo, pamantul luto-nisipos este extrem de roditor, iar clima este ideala pentru prepararea soiurilor de vin Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Regala, Feteasca Neagra, Busuioaca de Bohotin, Muscat Ottonel, Victoria si Muscat de Hamburg.

Aici vei descoperi povestea “vinului domnesc”, vei putea lua parte la degustari de vin si vei afla legende interesante chiar in mijlocul podgoriei!

Bojdeuca lui Ion Creanga

Bojdeuca lui Ion Creanga

In cartierul Ticau din municipiul Iasi ai posibilitatea de a vizita casa in care marele povestitor Ion Creanga a locuit vreme de 17 ani. Casa ce odinioara avea sa fie frecvent vizitata de Mihai Eminescu, bunul prieten al lui Creanga, include doar doua incaperi, insa este destul de interesanta. Daca vrei sa afli mai multe despre viata autorului cartii “Amintiri din copilarie”, viziteaza muzeul aflat pe strada Simion Barnutie, nr. 4.

Situl arheologic Cucuteni

Tot in judetul Iasi vei putea vizita un sit arheologic interesant in care avea sa traiasca cu mii de ani in urma una dintre cele mai vechi civilizatii europene. Acest sit se gaseste in satul Cucuteni si dateaza din perioada 5200 – 3200 i. Hr. Cultura acelei civilizatii era raspandita la acea vreme pe intregul teritoriu al Moldovei, dar si in Basarabia, sud-estul Transilvaniei si nord-estul Munteniei.

Castelul Sturdza din Miclauseni

Castelul Sturdza din Miclauseni

Cu o arhitectura impresionanta, castelul Sturdza aflat in localitatea Miclauseni este un alt obiectiv fascinant din tinuturile Moldovei care merita sa fie vizitat. Acesta a fost ridicat pe pamanturile ce au apartinut candva domnitorului Alexandru cel Bun, apoi vornicului Miclaus si ulterior vistiernicului Simion Stroici si urmasilor sai. Familia Sturdza a intrat in posesia mosiei in anul 1697, iar castelul a fost construit intre anii 1880 si 1904 de catre Gheorghe Sturdza. De remarcat, de asemenea, frumosul parc englezesc din jurul castelului, ce se intinde pe o suprafata de 42 de hectare.

Lasă un răspuns