Parcul National Muntii Rodnei, un loc pe care trebuie sa il vizitezi daca iubesti natura salbatica!

Poreclit „Coltul de Rai al Carpatilor”, Parcul National Muntii Rodnei este un loc realmente deosebit, mereu surprinzator prin frumusetea si farmecul sau ce a ademenit mii si mii de turisti de-a lungul timpului.

Parcul este intins pe o suprafata de circa 47 000 de hectare, fiind astfel al doilea parc national ca marime din tara si una dintre cele mai mari arii protejate din Carpatii Orientali. Acesta se extinde atat pe aria judetului Maramures, cat si pe o parte din judetul Bistrita-Nasaud, cuprinzand comunele Moisei, Sacel, Maieru, Parva, Rodna, Rebrisoara, Romuli, Telciu, Sant si orasele Borsa si Sangeorz-Bai.

Parcul merita vizitat pentru toate locurile superbe pe care le adaposteste, dar mai cu seama pentru atmosfera linistita si pentru sentimentul de regasire personala pe care il insufla.

Dintre atractiile turistice aflate in Parcul National Muntii Rodnei, le amintim pe urmatoarele:

Cascada Cailor. Este situata in statiunea Borsa din judetul Maramures, pe versantul nordic al Muntilor Rodnei si poate fi admirata indeaproape, dupa o scurta plimbare cu telecabina luata din centrul statiunii. Cascada Cailor este cea mai inalta cadere de apa din Romania, masurand circa 90 de metri si, in acelasi timp, una dintre cele mai spectaculoase cascade din regiunea Transilvaniei.

Pasul Prislop. Trecatoarea Prislop, cea mai inalta din aceasta zona (se gaseste la altitudinea de 1416 metri), uneste regiunea Transilvaniei de regiunea Moldovei, mai exact localitatea Borsa de localitatea Carlibaba prin DN18, un drum de 50 de kilometri ce te poarta printr-o sumedenie de obiective turistice, precum Manastirea Prislop si Muzeul Radacinilor lui Stefan Grec, un muzeu inedit ce prezinta o colectie impresionanta de radacini de copac si flori de mina.

Lacul Iezer – Pietrosu. Poreclit „Lacul fara fund”, lacul Iezer este situat in zona localitatii Borsa, la altitudinea de 1825 de metri, chiar la umbra falnicului varf Pietrosu. Este un lac glaciar, marginit de culmi salbatice si golase si se intinde pe o suprafata de circa 3450 de metri patrati, avand o adancime de 2,5 metri. In mod curios, lacul are forma hartii Romaniei, acest lucru putand fi observat de pe traseele ce duc catre varful Pietrosu.

Poiana Narciselor. Cunoscuta si sub denumirea de „Dumbrava Vadului”, aceasta poiana fermecatoare, rupta parca din basme, este ca o mare nesfarsita de narcise ce poate fi admirata in toata splendoarea ei la fiecare sfarsit de mai. Poiana este situata in zona Vadului, la altitudinea de 1600 de metri, iar traseul ce trebuie strabatut pentru a putea fi admirata in totalitate insumeaza 11 kilometri, lucru ce pare putin descurajator, dar care te va rasplati peste masura printr-o frumusete naturala ce iti taie rasuflarea.

Comentarii

  1. […] și de recreere, grădinile botanice oferă o modalitate minunată de a conecta copiii cu natura. Aici, ei pot să vadă, să atingă, să miroasă și să simtă plantele și mediul […]

Lasă un răspuns