Pavaje din piatra naturala pentru aleile din curte. Ce trebuie sa stii despre ele

Cand vine vorba de pavarea aleilor din gradina sau din exteriorul casei, nimic nu este mai ravnit decat piatra naturala. Cu forme regulate sau neregulate, simple sau pictate in diferite culori, pavajele din piatra naturala sunt intotdeauna o alegere excelenta, deoarece au o multime de avantaje in plus fata de celelalte tipuri de materiale, inclusiv durabilitate, rezistenta la ciclurile inghet-dezghet si estetica.

Totodata, pavelele din piatra naturala se pot monta atat pe pat de nisip sau de pietris, cat si direct pe sol, mai ales daca placile sunt mai groase si au dimensiuni mari.

Exista nenumarate moduri prin care se pot realiza aleile din piatra naturala, acestea fiind insa dictate de existenta sau de lipsa canalizarii in zona, fiecare dintre solutiile de montare avand atat avantaje cat si aspecte mai putin placute.

Imagini pentru paving

Pentru ca pavajele din piatra naturala sa reziste cat mai mult, trebuie ca si calitatea montajului sa fie buna. De cele mai multe ori, pavajele de acest tip se deterioreaza in timp din cauza faptului ca nu au fost puse in mod corespunzator, nu din pricina pietrei utilizate.

Iata cateva motive sa alegi sa-ti pavezi aleile cu piatra naturala:

Durabilitatea este, cu siguranta, cea mai importanta caracteristica a acestui material. Odata cu trecerea timpului, piatra nu se degradeaza, din contra! Intemperiile ii vor da un aspect chiar mai interesant.

Rezistenta este o alta mare calitate a pietrei naturale. Acest material rezista cu brio in fata temperaturilor ridicate, ploilor acide, razelor ultraviolete, patarii, frigului, ciclurilor de inghet-dezghet, etc. De fapt, tocmai datorita acestei rezistente incredibile, piatra naturala este unul dintre cele mai bune, daca nu chiar cel mai bun material pentru amenajarea spatiului exterior.

Apoi este vorba despre estetica. Piatra naturala are un aspect natural, indiferent de modul in care se prezinta. Mai mult decat atat, diversitatea culorilor pietrelor naturale deschid o gama larga de amenajari, de la cele mai simple la cele mai sofisticate.

In cele din urma, pavajele din piatra naturala, daca sunt montate pe paturi de nisip sau de beton, vor impiedica dezvoltarea buruienilor printre pietre. Acesta este un aspect de luat in considerare de catre cei care nu isi doresc o curte rustica, ci una cat mai ordonata si mai formala.

Lasă un răspuns