Foarte populara in aceste zile datorita dezvoltarii masive de care a avut parte cu ajutorul fondurilor europene, Oradea a devenit rapid una dintre destinatiile de top ale Romaniei, fiind vizitata, in ultimii doi ani, de circa 500 000 de turisti.
Cu o sumedenie de locuri si de activitati interesante de neratat, Oradea este, fara doar si poate, o destinatie grozava de city break. Iata cum sa-ti petreci timpul cand ajungi in resedinta judetului Bihor:
Petrece cateva ore in Piata Unirii.
Locul in care se gaseste si centrul istoric al orasului, Piata Unirii are exact aspectul european pe care il regasim si in Viena, Budapesta sau Praga, cu cladiri construite in stil baroc, strazi pavate si atmosfera relaxanta. Principalele repere ale pietei sunt Palatul Vulturului Negru si Biserica cu Luna, obiective culturale ce merita vizitate! Palatul Vulturului Negru este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase cladiri din oras, avand o constructie in stil seccesion formidabil, realizata de catre arhitectii Dezso Jacob si Marcell Komor intre anii 1907-1908. Biserica cu Luna, cunoscuta si sub denumirea de Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, este considerata a fi unica in Europa, din doua motive: potretul lui Horea, unul dintre cei trei conducatori ai rascoalei de la 1784, asezat intr-un medalion, pe arcul de bolta dintre absida altarului si naos, si un glob, jumatate auriu, jumatate negru, care indica fazele lunii, acesta gasindu-se in turnul bisericii.
Distreaza-te la Aquapark Felixarium!
Parte a complexului Baile Felix, in cadrul Lotus Therm, Aquapark Felixarium este o adevarata placere pentru vizitatori, in special pentru copii, avand bazine cu ape curative, tobogane, cascade, perdele de apa si diferite zone de joaca pentru cei mici.
Viziteaza Palatul Ullmann!
Una dintre cele mai importante cladiri istorice ale orasului, Palatul Ullmann este un must-see atunci cand ajungi pe meleagurile bihorene. Construita in anul 1913 de catre evreul Ullmann Izidor, cladirea inspira un aer venetian, avand o fatada spectaculoasa, cu linii usor curbate, balcoane rotunde si diverse caracteristici iudaice, cum ar fi motivele florale si sfecnicul cu 7 brate.
Cunoaste istoria orasului la Cetatea Oradea!
Prezenta in toate circuitele turistice, Cetatea Oradea a ramas una dintre putinele cetati din tara inca folosite. Se spune ca aceasta a fost construita de catre regele Ladislau I al Ungariei, in jurul unei manastiri ce poarta hramul Fecioarei Maria. De remarcat aici cele 12 cladiri, bastioanele si vechiul observator astronomic.