Ales Capitala Culturala Europeana in 2007 si considerat a fi de catre Forbes unul dintre cele mai idilice locuri de trait din Europa in 2008, Sibiul a devenit, in ultimul deceniu, cel mai apreciat oras din tara noastra, atragand zeci de mii de turisti anual, din toate colturile lumii.
Iata 5 obiective turistice pe care nu ai voie sa le ratezi in acest oras:
1.Piata Mare. Cel mai popular loc din Sibiu este cu siguranta Piata Mare. Aici se gaseste, inca din secolul XIII, Turnul Sfatului, probabil cea mai fotografiata atractie turistica a orasului. Lucru deloc surprinzator! Cu multi ani de istorie in spate, Turnul Sfatului a fost folosit in mai multe scopuri de-a lungul timpului, inclusiv ca turn de observatie, foisor de foc, loc de depozitare a cerealelor, temnita si, in final, ca loc pentru diferite expozitii de arta.
2.Piata Mica. In unele parti ale incantatorului centru din Sibiu, stradutele sunt atat de inguste incat accesul se poate face doar pe jos sau cu bicicleta. Astfel ajungem si in Piata Mica, unde gasim celebrul Pod al Minciunilor. Putini stiu ca acesta este ce mai varstnic pod din fonta care inca functioneaza la noi in tara. Denumirea sa provine de la o veche legenda locala care spune ca podul ar avea urechi, iar la fiecare neadevar auzit, intreaga constructie se zdruncina pana cand mincinosul revine cu picioarele pe pamant.
3.Muzeul Brukenthal. Cel dintai muzeu deschis din intreaga Europa Centrala si de Est, Muzeul Brukenthal nu ar trebui sa lipseasca din itinerariul de calatorie al turistilor ce exploreaza Sibiul. Acest complex muzeal reuneste sub aripa sa mai multe galerii de arta, dar si Muzeul de Istorie, Muzeul de Vanatoare, Muzeul Farmaciei si Casa Albastra. Situat in Piata Mare, complexul Brukenthal isi are portile deschise vizitatorilor intre orele 9 si 17, de miercuri pana duminica.
4.Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA. Al doilea cel mai mare muzeu in aer liber din lume, Muzeul ASTRA se gaseste la circa 3 kilometri de orasul Sibiu si acopera o suprafata de peste 96 de hectare. Este practic o replica a satului traditional romanesc, cu sute de casute si sturcturi autentice, mori de vant, mori de apa si biserici din lemn. Aici vei descoperi mestesugurile si traditiile specifice fiecarei regiuni din tara, vei invata despre profesiile rurale din secolele XVIII si XIX si, nu in ultimul rand, vei putea vizita celebra casa pe care o vedem pe bancnota de 10 lei.
5.Piata Huet. Un alt loc pe care trebuie sa il vizitezi in acest oras transilvanean este Piata Huet. Catedrala Evanghelica este principalul reper al pietei. Aceasta a fost construita intre secolul XIV-XVI, in stil gotic.