5 lucruri pe care nu le stiai despre Romania

Romania este o tara deosebit de frumoasa, cu un potential turistic extraordinar. Dezavantajul sau cel mai mare este ca nu este promovata suficient de locuitorii sai. Noi, romanii suntem cei care trebuie sa ia initiativa si sa invete sa isi iubeasca mai mult tara, sa isi schimbe mentalitatea negativista si sa incerce sa o aprecieze cat mai mult.

O metoda potrivita este cunoasterea sa mai in detaliu. Un proverb anonim spunea ca cine nu poate face lucruri marete, sa faca lucruri mici intr-o maniera mareata. Acesta este si cazul romanilor care au contribuit la dezvoltarea tarii pe parcursul timpului si care lucrat din greu pentru infrumusetarea sa.

Tu stiai aceste 5 lucruri despre Romania?

1. Chipul lui Decebal este cea mai inalta sculptura din Europa. Acesta este sculptat intr-o stanca ce se gaseste la Cazanele Dunarii si are o inaltime de 55 de m si o latime de 25 de m. Lucrarea s-a desfasurat sub conducerea sculptorului roman Florin Cotarcea si ramane o capadopera impresionanta, folosindu-se la realizarea ei doar 12 persoane.

Sursa foto: verticalonline.ro
Sursa foto: verticalonline.ro

2. Alma Gluck a fost o soprana incredibila, extrem de faimoasa pentru talentul ei si prima cantareata de opera ce a vandut 1 milion e inregistrari. Ea s-a nascut pe data de 11 mai 1884 la Iasi si a emigrat in Statele Unite cand avea 16 ani.

3. Canalul Dunare-Marea Neagra este recunoscut ca cea de-a treia cea mai lunga cale de navigatie realizata de om. El este surclasat de Canalul Suez si Canalul Panama iar pentru constructia sa au fost excavati mai mult de 350 de milioane m3. Investitia a fost estimata undeva la 2 miliarde de dolari iar durata de recuperare a sumei initiale este de aproximativ 600 de ani. Doar!

4. In Sibiu exista un muzeu numit Muzeul Astra ce este recunoscut ca al doilea, cel mai mare muzeu in aer liber din Europa. Acesta este extins pe o suprafata de 96 de ha si cuprinde doua restaurante, doua pensiuni, un centru de informare turistica, un spatiu de joaca, 4 parcari, etc.

Sursa foto; youtube.com
Sursa foto; youtube.com

5. Cristos Mantuitorul (Cristo Redentor) localizata in Rio de Janeiro, Brazilia este una din cele mai cunoscute statui din lume. Ghici cine a sculptat chipul statuii? Romanul Gheorghe Leonida. Acesta s-a nascut in Galati si a studiat atat la Bucuresti cat si in Italia unde a avut numeroase expozitii. El a murit la doar 49 de ani dupa ce a cazut de pe acoperisul casei sale unde culegea flori de tei.

E greu sa fii roman, dar cand vezi cati oameni de calitate s-au nascut aici parca altfel se vede lumea.

Lasă un răspuns