5 metale din care iti poti construi porti frumoase si rezistente

Daca vrei niste porti pe care sa te poti baza zeci de ani, ideea de porti metalice este una foarte inspirata. Aproape oricare ar fi tipul de metal pentru care optezi, beneficiile majore sunt aceleasi:

  • Rezistenta impotriva efractiei si impotriva socurilor fizice;
  • Rezistenta la intemperii;
  • Aspect placut;
  • Necesar minim de intretinere;
  • Posibilitatea de automatizare.

Daca aprofundezi putin piata, vei descoperi ca oferta este una foarte bogata si plecand de la aceste avantaje poti descoperi o serie de alte caracteristici in functie de materialul ales.

Care sunt metalele din care iti poti construi porti frumoase si rezistente?

1. Fierul forjat. Este un metal folosit inca din cele mai vechi timpuri, remarcabi prin rezistenta si maleabilitatea de care da dovada. Daca vrei o poarta cu aspect deosebit si personalizat, fierul forjat este o optiune excelenta. Daca alegi o astfel de optiune insa, trebuie sa ai in vedere o intretinere minimala in fiecare an: verifica elementele din fier pentru a descoperi eventuale urme de rugina, curata ocazional portile si aplica vopsea sau diverse solutii de intretinere.

2. Aluminiul. Este un material cu proprietati excelente, care desi pare destul de costisitor, merita investitia. Portile din aluminiu sunt anticorozive, rezista foarte bine la actiunea soarelui si la intemperii si pot fi personalizate cu usurinta. O poarta de aluminiu poate costa de doua ori mai mult decat una din fier forjat, insa costul poate fi echilibrat prin pretul mainii de lucru. Fiind mult mai usor de montat, procesul va fi mai rapid si mai ieftin.

Sursa poza: virtuoso.ro

3. Otel. Este un metal greu de prelucrat, insa daca dai de profesionisti poti obtine porti extrem de rezistente la impact si la uzura. Portile de otel sunt atractive din punct de vedere al costului si pot fi placute din punct de vedere estetic. In timp insa, sunt mai putin rezistente decat cele din aluminiu.

4. Sipca metalica. Este un aliaj de metale transformat in sipci ce seamana foarte mult cu lemnul. Daca vrei un gard din lemn, insa fara neplacerile aduse de acessta ( putregai, carii, etc), sipca metalica este cea mai buna optiune.

5. Tabla. Se remarca printr-u cost mic si proprietati foarte bune. Este adevarat ca portile din tabla nu arata la fel de bine precum cele din aluminiu, insa costul este foarte mic si isi pot face treaba bine daca sunt ingrijite corespunzator.

Oricare ar fi metalul pe care il alegi, asigura-te ca il achizitionezi dintr-o sursa sigura si ca este montat de o echipa de profesionisti, cu experienta.

Lasă un răspuns