5 Muzee din Bucuresti pe care nu ai voie sa le ratezi

Planuiesti un city break in capitala tarii noastre sau locuiesti acolo, insa nu ai vizitat mare lucru din oras? Noi iti propunem sa vezi urmatoarele 5 muzee, care sunt ideale pentru fiecare membru al familiei, de la mic la mare!

1. Muzeul Antipa

Probabil muzeul preferat al copiilor, Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa este, conform datelor oficiale, cel mai vizitat muzeu din Bucuresti si unul dintre cele mai apreciate obiective turistice din tara. Acesta gazduieste mai multe expozitii permanente, insa si cateva expozitii temporare interesante. Asadar, merita vizitat nu doar o data, ci de mai multe ori, pentru a descoperi noile expozitii.

2. Muzeul Satului

Daca ai chef sa vizitezi un muzeu, dar si sa te bucuri de natura si aer curat, iti recomandam sa treci pe la Muzeul Satului situat in Parcul Herastrau, singurul muzeu in aer liber din capitala. Expozitia muzeului cuprinde peste 150 de case traditionale taranesti din toate regiunile tarii, dar si unelte si instrumente folosite in diferite sarcini, haine populare si chiar biserici. Este un loc minunat de vizitat cu intreaga familie, in special cu cei mici, care vor avea ocazia de a invata aici despre obiceiuri stravechi.

3. Muzeul National de Arta al Romaniei

Calea Victoriei gazduieste mai multe muzee interesante ale Bucurestiului, iar unul dintre cele mai de seama este, fara doar si poate, Muzeul National de Arta. Acesta prezinta expozitii ce cuprind cele mai valoroase opere ale artistilor romani, dar si numeroase lucrari de arta semnate de unii dintre cei mai mari artisti din lume, printre care se numara si Rubens, Rembrandt, Tintoretto, Rodin, Monet si Domenico Veneziano.

4. Muzeul Cotroceni

Muzeul Cotroceni avea sa fie casa regalitatii romanesti. Obiectivul turistic isi impresioneaza vizitatorii inca de la intrare, cu al sau hol de onoare, creat in asa fel incat sa semene cu cel al Operei din Paris. Trecand de holul de onoare, vei gasi saloanele unde, candva, aveau loc receptiile si balurile regale. Muzeul insa iti ofera acces si in spatiile mai personale, inclusiv in biblioteca Regelui Ferdinand si in dormitorul Reginei Maria.

Sursa: https://liadhotel.com/cotroceni-palace-museum-muzeul-national-cotroceni–15

5. Observatorul Astronomic

O experienta mai mult decat interesanta de care poti avea parte cam la ora in care se inchid majoritatea muzeelor, mai exact dupa ora 18:00, poate fi traita la Observatorul Astronomic din Bucuresti. In cadrul acestuia, poti sa admiri stele, planete si constelatii prin telescop sau planetariu. Este cu adevarat uimitor, asadar nu ezita sa faci o vizita si acestui muzeu!

Comentarii

  1. […] a unei experiențe culinare excepționale sau pur și simplu vrei să te bucuri de arta urbană, Bucureștiul te invită să fii parte din sărbătoarea sa […]

Lasă un răspuns