5 Obiective turistice de vizitat in judetul Timis

Timisul este unul dintre cele mai generoase judete din vestul Romaniei in ceea ce priveste numarul si frumusetea atractiilor turistice. Chiar daca, de obicei, nu se afla in topul preferintelor turistilor, cei mai multi optand pentru vizitarea altor destinatii precum Maramuresul, Brasovul sau Sibiul, judetul Timis merita totusi sa fie vizitat, deoarece adaposteste o sumedenie de obiective turistice unice si peisaje cu adevarat impresionante.

Iata 5 obiective turistice din Timis pe care le recomandam:

1. Arhitectura Timisoarei

Timisoara, poreclita “Orasul Florilor” sau “Mica Viena”, este fara doar si poate unul dintre cele mai fermecatoare orase de la noi din tara, aceasta mandrindu-se cu un patrimoniu arhitectural uluitor, cu cladiri ce imbina stilurile baroc vienez, Art Nouveau si neo-bizantin. Printre cele mai remarcabile cladiri din acest oras se numara Palatul Culturii, Palatul Lloyd, Castelul Huniade (care gazduieste Muzeul Banatului), Catedrala Mitropolitana si Sinagoga.

Timisoara, Bazilica, Toamnă

2. Pestera Romanesti

Situata la doar cativa kilometri de satul Romanesti, in Muntii Poiana Rusca, Pestera Romanesti este nu doar un obiectiv turistic deosebit, dar si un loc ce gazduieste frecvent concerte si spectacole, datorita acusticii sale impresionante.

Intinsa pe o suprafata de aproximativ 1500 de metri, pestera este dispusa pe trei nivele, cel inferior avand insa accesul permis doar speologilor.

3. Satul Charlottenburg

Acest sat rotund din comuna Bogda, judetul Timis, cunoscut in trecut sub denumirea de Barita, a fost initiat de 32 de familii italiene venite din regiunea Trentino – Tirolul de Sud. Satul este faimos pentru modul circular in care sunt dispuse cladirile sale, dar si pentru peisajele pitoresti ce il inconjoara, conturate de un relief deluros cu paduri si pasuni bogate.

4. Parcul Dendrologic Bazos

Intins pe teritoriul localitatii Bazosu Nou din comuna Bucovat, judetul Timis, acest parc protejat de lege, cu o biodiversitate a genofondului si a ecofondrului impresionanta, trebuie neaparat vizitat de catre pasionatii de natura. Parcul se gaseste la circa 20 de kilometri de Timisoara, ocupa o suprafata de 60 de hectare si are in componenta Parcul American, Parcul Mare si mai multe pepiniere in care cresc specii de plante exotice.

5. Statiunea Buzias

In oraselul Buzias din judetul Timis se gaseste o statiune balneoclimaterica ce gazduieste izvoare cu ape termale. Asadar, daca ai nevoie de un tratament pentru o afectiune cardiovasculara, renala, digestiva sau respiratorie sau daca, pur si simplu, iti doresti cateva clipe de relaxare, iti recomandam sa incluzi si acest obiectiv turistic in itinerariul de calatorie pe meleagurile Timisului.

Lasă un răspuns