5 statiuni in mijlocul naturii pe care nu ai cum sa nu le indragesti

Foarte multi romani s-au obisnuit sa opteze pentru vacante in afara granitelor, neglijand adevaratele bijuterii care se ascund in tara. Este adevarat ca multe dintre statiunile romanesti sunt niste perle peste care s-a lasat un strat gros de praf si este la fel de adevarat ca serviciile nu sunt intotdeauna aceleasi cu cele dintr-o tara exotica.

Totusi, partea buna este ca daca ai asteptari putine s-ar putea sa fii mult mai usor de impresionat. Noi iubim Romania, asadar, daca te-ai gandit ca este timpul sa faci o vacanta in propria tara, iti recomandam 5 statiuni deosebite pe care le poti vizita.

  1. Baile Herculane. In trecut era una dintre cele mai apreciate statiuni din tara. Astazi, in zona ajung doar nostalgicii si curiosii. Istoria statiunii si cadrul sau natural s-ar putea sa te convinga. Baile Herculane dateaza din 102 dupa Hristos si au renume international. Daca nu ai ajuns inca aici, este cazul sa o faci.
  2. Borsa. Situata in inima Maramuresului, Borsa este o statiune mai putin titrata, dar de o frumusete rapitoare. Aproape fiecare detaliu este magnific aici, incepand cu ospitalitatea oamenilor si terminand cu peisajele. Culorile naturii sunt combinate perfect cu cele ale traditiilor si ale mancarurilor delicioase.
  3. Calimanesti- Caciulata. Este o alta statiune balneara foarte interesanta. Spre deosebire de Herculane, aceasta inca are un numar mare de turisti care o viziteaza an de an. Pe langa relaxare, la Calimanesti-Caciulata te poti bucura si de tratamente balneare pentru afectiunile reumatice, cele respiratorii sau cele digestive.
  4. Lacul Rosu. In jurul Lacului Rosu, unul dintre cele mai mari lacuri naturale din Romania, s-a construit o statiune foarte frumoasa. Nu vei ajunge aici pentru a vizita cine stie ce monumente sau pentru a descoperi o istorie inedita. Totusi, vei putea sa te relaxezi privind adevaratele minunatii naturale din jurul lacului, sa faci drumetii sau sa iti incerci norocul la o partida de pescuit.
  5. Colibita. Tot in jurul unui lac este construita si statiunea Colibita, una dintre cele mai titrate si mai interesante statiuni din Ardeal. Cei care ajung aici considera, pe buna dreptate, ca au ajuns in Paradis. Relieful muntos, verdeata si dimensiunile lacului creaza tablouri ce raman intiparite in mintea turistilor pentru totdeauna.

Pe langa cele 5 statiuni prezentate, Romania are de oferit zeci de alte variante de petrecere a timpului liber. Vacantele in strainatate sunt frumoase, insa vacantele in Romania pot fi pline de relaxare alaturi de oameni care vorbesc aceeasi limba cu tine si alaturi de peisaje care sa te reprezinte.

Iti recomandam sa vizitezi fiecare dintre aceste 5 statiuni. Poti sa o faci intr-o singura vacanta prelungita sau poti sa ii acorzi fiecare localitati cateva zile. Ceea ce este cert este ca la sfarsit, impactul pe care l-au avut asupra ta va fi unul pozitiv iar pofta de a calatori in propria tara va creste considerabil.

Lasă un răspuns