Astra Film Festival 2015

Incepe Astra Film Festival!

Luni, 5 octombrie 2015 va fi prima zi a festivalului Astra Film ce va debuta cu foarte multe surprize. Acest festival va incepe cu un spectacol de teatru documentar numit Double Bind (ora 18:00, sala Thalia) si ii va avea ca protagonisti (printre altii) pe  Kincses Réka şi Alina Nelega de la Teatrului National din Targu Mures.

Double Bind intruneste 11 actori, romani si maghiari, ce isi propun sa vorbeasca despre minoritati si majoritati in Targu Mures. Acest spectacol de teatru este realizat cu ajutorul unor tehnici specifice filmului documentar ce pun accentul pe descoperirea realitatii lasand elemente precum fictiunea pe ultimul loc.

Sursa foto: evz.ro
Sursa foto: evz.ro

Astra Film Sibiu are in spate 22 de ani de experienta si este un festival mondial de referinta. Juriul care evalueaza toate activitatile desfasurate este format din experti de renume in domeniu: John Appel, regizor, membru al juriului la festivaluri ca IDFA, Karlovy Vary; Manuela Cernat, critic de film; Géza Csákvári, critic de film si director artistic Cinefest; Roberto Cueto, programator la Festivalul San Sebastian; Vintila Mihailescu, directorul Departamentului de Sociologie de la SNSPA;Cristi Puiu, regizor roman; René Wolf, director de achizitii si programe la EYE Film Institute din Amsterdam si multi altii.

Un element nou ce vine sa surprinda publicul este reprezentat de concertele care vor fi date in perioada 5-11 octombrie. Printre cele mai cunoscute nume ce vor incanta simturile tuturor se numara si Roots Revival, Blue Nipple Boy, Tiptil, Taraful din Clejani, Fanfara Transilvania, Fanfara 10 Prajini, Trei Parale, etc. Aceste formatii au pregatit spectacole live de calitate pentru toti cei care isi doresc sa uite de problemele cotidiene si sa se scufunde putin intr-o oaza de liniste.

Toata lumea este invitata sa participe la acest minunat festival. Sper ca te-am ajutat cu o idee in cazul in care nu stiai ce sa faci saptamana asta.

Lasă un răspuns