Atractii si obiective turistice in Tinutul Secuiesc

Tinutul Secuiesc (Szeklerland) este unul dintre acele tinuturi in care turistii descopera peisaje pitoresti, obiective turistice interesante, localnici ospitalieri si mancare traditionala atat de buna incat te face sa uiti si de bucatele mamei. Mai mult, este o regiune cu o spiritualitate aparte si cu o identitate culturala deosebita, influentata de numeroasele grupuri etnice care populeaza zona de sute de ani incoace.

Printre dealurile line si padurile imbelsugate, Tinutul Secuiesc adaposteste numeroase atractii si obiective turistice uimitoare, care merita atentia oricarui calator pasionat de natura, cultura, arta si istorie.

Iata care sunt principalele atractii turistice din Szeklerland:

Salina Praid. Situata la circa 60 de kilometri de Targu Mures, Salina Praid este probabil cel mai vizitat obiectiv turistic din Secuime, fiind una dintre cele mai mari si cele mai vechi mine de sare din intreaga Europa.

Apreciata pentru calitatile sale curative de climatoterapie, salina are parte de peste 3000 de vizitatori pe zi in perioada sezonului cald. In afara de incaperile terapeutice, in salina vei gasi o galerie interesanta de arta, o biserica, un muzeu, terenuri de joaca pentru copii si un parc de aventura (singurul parc subteran de aventura din sud-estul Europei).

Muzeul Palariilor de Paie. Muzeul se gaseste in localitatea Criseni si include atat un atelier de fabricare a palariilor traditionale din paie, cat si o expozitie de palarii, unde gasim chiar si cea mai mare palarie purtabila din tara, aceasta avand un diametru impresionant de 2 metri si o greutate de 2,5 kilograme. Vizitatorii vor observa, de asemenea, o expozitie interesanta de pietre naturale de diferite forme misterioase in curtea muzeului.

Castelul Arcus. Una dintre fostele case de vacanta ale familiei Ceausescu, Castelul Arcus se gaseste in localitatea cu acelasi nume, in judetul Covasna. Inconjurat de un parc englezesc impresionant, castelul se bucura, de asemenea, de privelistea atragatoarei Vai a Zanelor. Desi apartinea lui Nicolae Ceausescu, fostul dictator a innoptat la castel o singura data, imediat ce a avut loc nefastul accident nuclear de la reactorul din Cernobil.

Lacul Sfanta Ana. Situat intr-o rezervatie naturala, geologica, faunistica si floristica, lacul Sfanta Ana este singurul lac de origine vulcanica de pe teritoriul tarii noastre. Acesta se gaseste intr-un cadru pitoresc din judetul Harghita, la umbra masivului Ciomatu, foarte aproape de Baile Tusnad. Se spune ca puritatea apei sale se apropie de cea a apei distilate, avand numai 0,0029 ml minerale, acesta fiind alimentat numai din precipitatii, deoarece nu are izvoare.

Cheile Bicazului. In Tinutul Secuiesc nu ai voie sa eviti cele mai spectaculoase chei din Romania, Cheile Bicazului. Formate pe cursul superior al Bicazului, intr-o portiune traversata de o sosea ce leaga Transilvania de Moldova, cheile isi uluiesc privitorii cu peretii sai abrupti de inaltimi terifiante.

Alte atractii si obiective turistice in Tinutul Secuiesc: Lacul Rosu, Castelul Miko, Cetatea Atacata de Secui din Odorheiu Secuiesc, Castelul Lazar, Cetatea Medievala Mures, Cetatea Sighisoarei, statiunea balneoclimaterica Sovata, statiunea Baile Tusnad si Padurea de stejari seculari de la Mociar.

Lasă un răspuns