Atractii turistice de vizitat in apropiere de orasul Sibiu

Sibiu este orasul preferat de la noi din tara al multor romani, iar acest lucru nu este deloc surprinzator. Considerat a fi o mica Viena in inima Romaniei, Sibiu, cu ale sale cladiri medievale colorate, cu stradutele-i pavate si cu buticurile pline de farmec pe care le gazduieste, are cu siguranta multe de oferit. Insa nu doar in interiorul orasului poti gasi atractii turistice interesante. Imprejurimile Sibiului sunt, de asemenea, generoase din punct de vedere turistic, avand peisaje de poveste, cetati pline de istorie, castele impozante si multe altele.

Iata cateva dintre cele mai de seama atractii turistice de vizitat in apropiere de orasul Sibiu:

Muzeul Astra

Cel mai mare muzeu in are liber din Europa de Sud-Est, cu siguranta, nu ar trebui ratat daca ajungi in acesta zona a tarii. Iar daca ajungi aici, asigura-te ca porti incaltaminte confortabila, deoarece vei avea mult de umblat! Plimbandu-te pe aproape 10 kilometri de poteci, vei descoperi in jur de 400 de casute traditionale aduse din diferite regiuni ale tarii, mori de apa, mori de vant, bisericute din lemn si cate si mai cate. Totodata, in incinta muzeului se gasesc si cateva restaurante si diferite targuri cu artisti populari unde ai ocazia de a gusta din bunatatile locale.

Castelul de lut de la Valea Zanelor

La doar o ora de mers cu masina din Sibiu vei gasi un castel cu totul si cu totul aparte, ce se bucura de tot mai multa popularitate. Este vorba de Castelul de lut de la Valea Zanelor aflat in localitatea Porumbacu de Sus, ce se mandreste cu o arhitectura uimitoare, desprinsa parca din povesti, extrem de instagramabila.

statue in the primaria sibiu square in transylvania romania
Photo by Deborah Seychell on Pexels.com

Biserica fortificata din Biertan

Aproape de Sibiu se gasesc cateva biserici fortificate incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO ce merita vizitate cel putin o data in viata. Cea mai mare dintre ele este Biserica Evanghelica din Biertan, ce tainuie pe aceste taramuri inca din secolul al XII-lea. Desi in micuta localitate nu mai exista alte obiective turistice de seama, merita totusi sa bati drumul pana in Biertan pentru a explora aceasta biserca cu aspect de cetate.

Transfagarasan

Unul dintre cele mai cunoscute si vizitate obiective turistice de la noi din tara este Transfagarasanul, considerat a fi de multi cel mai frumos drum din intreaga lume. Asadar, daca ti-ai propus sa vizitezi imprejurimile Sibiului, nu ai cum sa il ratezi, mai ales daca ajungi in zona in sezonul cald. Singurul dezavantaj al acestui obiectiv turistic atat de spectaculos este ca, de multe ori, este destul de aglomerat. Insa chiar si asa, merita sa strabati Transfagarasanul!

Lasă un răspuns