Băile Homorod, un loc perfect pentru recreere dar și pentru tratamente balneare

Autor: Sevin Aivas

Baile-Homorod-630x472
Sursa imagine: TurismLand.ro

Ca să ajungeți la Băile Homorod îndreptați-vă spre Județul Harghita, orașul Vlăhița. Stațiunea balneară se află la doar 6 km de oraș.

Stațiunea este așezată în valea râului Homorodul Mare și a pârâului Băilor, ce se află la o altitudine de 740-760 m.

Băile Homorod poate fi catalogată ca stațiune pentru recreere dar și ca stațiune balneară de refacere.

Ca să vă recreați, puteți vizita situri arheologice ca Ruinele Foldvar, acestea reprezentând un vechi castellum roman de 36×36 m aflat lângă vechiul drum roman de pe Laz. În apropiere mai puteți observa si ruine ale unor fortificații romane, care datează probabil de prin secolul al II-lea.

Un alt punct de recreere mai este si pârtia de schi Băile Homorod care, din punctul meu de vedere, este excelentă, doar că sezonul de schi nu este prea lung datorită altitudinii joase.

Mai puteți vizita și biserica de la intrarea în Băile Homorod, care datează din 1765, ea fiind construită de Contele Lazar Janos, drept recunoștință că s-a vindecat de reumatism în urma efectelor teraputice ale izvoarelor.

Cât despre apa izvoarelor din zonă, ele fiind în număr de 12, dintre care cele mai cunoscute sunt Lobogo și Maria, pe lângă conținutul ridicat de minerale (Li, Mn, Br, J) folosit in scopuri curative, este consumată de localnici chiar și în prezent.

În privința cazării, nu cred ca ar putea fi probleme, deoarece toți proprietarii de pensiuni au oferte diverse de activități in timpul șederii in stațiune (drumeții, băi, sporturi de iarnă, pârtie de schi, excursii călare, excursii cu căruța).

Lasă un răspuns