Ce poti face intr-o vacanta in Delta Dunarii

Unul dintre cele mai fermecatoare locuri de la noi din tara si din intreaga Europa, Delta Dunarii este  o destinatie ce trebuie vizitata cel putin o data in viata.

De ce trebuie sa vizitezi Delta Dunarii? Ei bine, exista nenumarate motive. In primul rand, este a doua delta ca marime de pe Batranul Continent. Totodata, acest loc adaposteste mai bine de 5000 de specii de plante si animale. Apoi, in Delta Dunarii vei gasi o sumedenie de atractii si obiective turistice unice. Iar un alt aspect deosebit de important, mancarea de care poti avea parte pe meleagurile deltei este de-a dreptul delicioasa.

Iata ce poti face, mai exact, intr-o vacanta in Delta Dunarii:

Observa pasarile!

Chiar daca nu esti pasionat de ornitologie, atunci cand mergi in delta trebuie sa iti pregatesti aparatul foto pentru a captura imagini cu unele dintre cele mai interesante specii de pasari din aceasta regiune a tarii. Acestea pot fi zarite cel mai bine pe insula K, cunoscuta si sub denumirea de Insula Pasarilor, situata in golful Musura, la nord de gura de varsare a bratului Sulina. De la pelicani, cormorani, egrete si pescarusi, vei gasi mii de pasari pe aceasta insula minunata din Delta Dunarii.

Viziteaza satul Mila 23.

Un loc musai de vizitat in delta este satul Mila 23, parte a comunei Crisan. Acesta este un sat traditional pescaresc, situat chiar in mijlocul deltei, la doar cativa kilometri de bratul Sulina. Nu doar satul, in sine, merita vizitat, ci si imprejurimile sale, unde se gasesc mai multe lacuri pitoresti. Daca esti norocos, vei putea da aici chiar si peste Ivan Patzaichin, cel mai mare canoist roman.

flight nature sky bird
Photo by Andrew Jones on Pexels.com

Ia la pas orasul Sulina.

Singurul oras din Delta Dunarii, Sulina adaposteste, alaturi de alte 30 de sate din jurul sau, aproximativ 15 000 de oameni. Este cel mai estic punct al Romaniei si, totodata, unul dintre cele mai bune locuri in care sa te bucuri de mancarea traditionala dobrogeana, unde pestele este ingredientul principal. Fiind un oras de mic dimensiuni, Sulina poate fi strabatuta cu usurinta la pas. Plimba-te pe faleza, apoi treci pe la catedrala Deltei, iar daca ai chef de o plimbare cu barca, iti recomandam sa alegi o excursie spre gura de varsare a Dunarii in Marea Neagra.

Viziteaza comuna Sfantu Gheorghe.

Sfantu Gheorghe este cunoscut ca fiind bratul sudic prin care fluviul Dunarea se varsa in Marea Neagra. Aici se poate ajunge doar cu nava, pe care o poti lua din Tulcea. Cel mai important loc de vizitat in localitate este complexul Sacalin-Zatoane, o rezervatie naturala de tip avifaunistic, unde vei putea admira indeaproape fel si fel de specii de pasari, inclusiv lebede, lopatari si starci albi.

Lasă un răspuns