Ce sa faci la mare cand nu faci plaja?

A venit, a venit toamna! Si ce daca?  Se poate merge la mare pana tarziu in septembrie sau chiar in octombrie. Este adevarat ca apa nu este la fel de buna pentru imbaiere iar numarul turistilor nu este atat de mare cum este in august, insa te poti bucura de plaja si nisip doar pentru tine si poti asculta vuietul marii in deplina liniste. De asemenea, daca nu ai vreme de plaja te poti orienta spre principalele obiective turistice din Constanta. Numarul lor este foarte mare iar bogatia culturala pe care o vei descoperi este nepretuita.

Ce sa faci la mare, asadar, atunci cand nu este timp de plaja?

  1. Poti vizita acvariul din Constanta. Inaugurat in 1958, acvariul este una dintre putinele institutii de acest gen din Romania. Este situat langa impunatorul Cazino si are peste 100 de specii de pesti si vietuitoare marine. Este adevarat ca nu se compara cu acvarii din alte zone ale lumii, insa merita din plin pentru diversificarea activitatii de la malul marii.
  2. Poti descoperi bisericile dobrogene. Constanta gazduieste o multime de biserici din diverse culte. Acestea prezinta o arhitectura deosebita, ce difera de la religie la religie. Se poate vizita Biserica Greceasca Metamorphosis, Biserica Sfantul Mina, Biserica Romano-Catolica Sfantul Anton sau Biserica Armeneasca Sfanta Maria.
  3. Cazinoul este si el un obiectiv de neratat. Am amintit deja de cazino si trebuie sa il mai bifam o data, deoarece este un adevarat simbol pentru constanteni. Acestea vegheaza asupra tarmului Marii Negre si are o istorie de peste 130 de ani. De-a lungul timpului a fost unul dintre cele mai cunoscute constructii de acest gen din Europa, fiind extrem de luxos atat in interior cat si in exterior. Nu de putine ori aici s-au consumat adevarate drame ale celor care isi pierdeau intregile averi pe masa de ruleta. Astazi, cazinoul nu este functional, insa spune inca o multime de povesti si este un loc perfect pentru poze.
  4. Delfinariul este locul unde poti face cunostinta cu delfinii. Daca iubesti aceste animale marine magnifice, Delfinariul este locul in care poti sa le descoperi in adevarata lor splendoare. Este deschis atat in sezon, cat si in extrasezon si este deliciul celor mici.
  5. Farul Genovez din Constanta. Este constructia care a dat denumirea echipei de fotbal a constantenilor si desi poate sa treaca neobservat, a fost si este inca o piesa importanta din istoria orasului de la malul marii.
  6. Poti descoperi portul. Portul Constanta este locul perfect de unde poti admira marea si pe unde te poti plimba. Peisajul marin este superb din aceasta zona.

Pe langa aceste 6 obiective, turistii care doresc sa descopere cat mai multe lucruri din orasul de la malul marii se pot orienta si spre Gravity Park Constanta, spre microrezervatia naturala sau spre numeroasele muzee, precum Muzeul de Arta si de Arta Populara, Muzeul de istorie sau cel al Marinei.

Lasă un răspuns