Ce trebuie sa iei in considerare inainte sa pleci singur intr-o calatorie

Calatoritul de unul singur poate fi mult mai placut decat te astepti. Exista multe posibilitati interesante de explorat atunci cand iei decizia de a porni singur la drum. In plus, daca decizi sa pleci fara nimeni, ai ocazia de a-ti planifica vacanta perfecta, asa cum ti-ai dorit-o mereu, fara a tine cont de parerile din exterior.

Inainte de a calatori singur ar fi totusi bine sa cantaresti avantajele si dezavantajele optiunilor pe care le ai la indemana, deoarece ambele vor juca un rol important in modul in care iti planifici calatoria. Calatoritul de unul singur necesita o gandire atenta si, cu siguranta, vei dori sa te asiguri ca ai totul la dispozitie, deoarece odata ce esti pe cont propriu, va trebui sa te bazezi in totalitate pe tine daca lucrurile nu merg asa cum anticipezi.

Iata asadar care sunt avantajele de a pleca singur intr-o calatorie:

Cel mai mare avantaj al calatoritului de unul singur este faptul ca esti unicul care ia decizii. Tu esti cel care va alege locatia, va planifica itinerariul si va gandi modul de calatorie. Destul de multe decizii sau optiuni vor aparea si pe parcurs, iar tu vei fi, de asemenea, singurul care va face toate alegerile.

Libertatea totala de alegere iti permite sa-ti personalizezi si sa iti proiectezi vacanta ideala, dupa cum iti dicteaza inima. Iti ofera, de asemenea, posibilitatea de a schimba itinerariul oricand doresti, pe drum, fara conflicte.

Aceasta flexibilitate completa este excelenta deoarece iti permite sa-ti schimbi planurile inainte sau in timpul calatoriei. Vrei sa dormi o zi intreaga fara a iesi din hotel? Esti liber sa faci asta! Iti doresti sa petreci o zi in plus intr-o anumita locatie? Ai optiunea de a-ti ajusta planurile pentru a-ti satisface aceasta dorinta. Cand calatoresti singur, „sky is the limit”!

Un alt avantaj semnificativ al calatoriilor solo este faptul ca, neavand insotitori, este mult mai probabil sa te prezinti altor persoane. Acest lucru va avea ca rezultat intalnirea cu oameni din diferite locuri, oameni ce se pot dovedi extrem de interesanti din multe puncte de vedere.

In cele din urma, costurile sunt adesea o problema pentru cei care calatoresc in grup. Cand calatoresti singur, tu esti cel care dicteaza cand, unde si cat doreste sa cheltuiasca.

Dezavantajele calatoritului de unul singur:

Sentimentul de mai putina siguranta este principalul inconvenient al calatoriilro solo. Exista intotdeauna un nivel mai ridicat de siguranta atunci cand esti in grup. Daca pleci singur, trebuie sa fii putin mai atent si mai precaut. Din pacate, statisticile arata ca hotii au tendinta de a-si alege tintele care sunt solitare. Pentru a atenua acest risc, ideal ar fi sa alegi locurile mai populate si sa nu te indepartezi prea mult de civilizatie.

Un alt dezavantaj este ca, daca te imbolnavesti sau te ranesti, nu ai pe nimeni care sa te ajute. In astfel de situatii va trebui sa cauti de unul singur personal medical calificat sau sa suni la 112 pentru o masina de salvare.

Lasă un răspuns