Cele mai frumoase locuri pe care le poti gasi in Timisoara

Poreclita “Mica Viena” sau “Orasul parcurilor”, capitala Banatului este intotdeauna o alegere grozava pentru cei care doresc o scurta excursie relaxanta pe plaiurile mioritice. Un oras plin de cultura, istorie, spatii verzi si piete vibrante, Timisoara isi asteapta vizitatorii cu o sumedenie de povesti interesante si cu o atmosfera vesela ce te face sa iti doresti sa tot revii pe strazile sale.

Cu unul dintre cele mai bogate patrimonii culturale si arhitecturale, orasul de pe Bega adaposteste o sumedenie de atractii si obiective turistice interesante. Iata care sunt recomandarile noastre pentru calatorii care vor poposi pentru prima data pe meleagurile timisorene:

Centrul Timisoarei. In centrul Timisoarei vei gasi unele dintre cele mai populare obiective turistice din intregul Banat: Palatul Culturii, Catedrala Mitropolitana, colorata Piata a Victoriei, Piata Operei inconjurata de o splendida arhitectura baroca, etc. Remarcabile sunt numeroasele palate ce pot fi gasite in aceasta parte a orasului. Printre acestea se numara Palatul Lloyd, Palatul Dauerbach, Palatul Szechenyi, Palatul Marbl si Palatul Camerei de Comert si Industrie. Cele mai multe dintre ele adapostesc, in ziua de azi, restaurante, institutii publice sau magazine.

Castelul Huniade. Un loc pe care nu ar trebui sa il rateze niciun pasionat de cultura si istorie in Timisoara este Castelul Huniade, o cladire ce gazduieste in prezent Muzeul Banatului. Cunoscuta ca fiind cea mai veche cladire din oras, aceasta constructie avea sa fie ridicata intre anii 1443 – 1447 de catre Ioan de Hunedoara, pe locul unui fost castel din secolul al XIV-lea.

In prezent servind ca Muzeu al Banatului, aceasta cladire te plimba intr-o fascinanta calatorie prin istoria Banarului, avand de asemenea exponate din sfera Arheologiei si a Stiintelor Naturii. Printre cele mai interesante exponate muzeale sunt colectia de fluturi Dr. F. Konig, colectia de pasari impaiate ale faimosului ornitolog Dionisie Lintia si sanctuarul de la Parta (singurul sanctuar neolitic din tara).

Centrul Istoric (Vechea Cetate). Facand o plimbare de la Opera pe strada Marasesti, vei da inevitabil de un alt loc turistic deosebit de important al Timisoarei, Centrul Vechi, a carui denumire oficiala este Piata Unirii. Frumoasa piata construita in stil baroc concentreaza, la randul sau, cateva atractii turistice interesante, precum Palatul baroc (Muzeul de Arta), Monumentul Sfintei Treimi, Casa Bruck, Domul Romano-Catolic, Catedrala Ortodoxa Sarba si fantana cu apa minerala.

Ocupand o suprafata imensa de 150 x 110 metri, Piata Unirii este aglomerata in orice zi a zilei, fiind unul dintre locurile de relaxare preferate ale timisorenilor, care adora sa isi petreaca timpul liber la numeroasele sale terase.

Fabrica de Bere. Cine nu a auzit de faimoasa Fabrica de Bere Timisoreana, prima fabrica de bere din Romania? Ei bine, aceasta este situata, evident, in orasul Timisoara, mai exact in sudul cartierului Fabric si a fost infiintata in anul 1718. Se pare ca cel care a avut initiativa construirii fabricii a fost insusi Printul Eugeniu de Savoia, cu scopul de a aproviziona armata austriaca cu bere, dar si pentru a suplimenta apa potabila din oras.

Lasă un răspuns