Cele mai frumoase plaje din România

În sfârșit putem spune că vine vară. E probabil cel mai așteptat moment de toată lumea. Știu sigur că eu am așteptat anotimpul cald din tot sufletul meu. Și unde este locul potrivit să stai în timpul verii? Pe plajă desigur. Dar pentru asta nu trebuie să te deplasezi în țări străine pentru a te bucura de peisaje inedite. România are plajele ei deosebite pe care merită să le vizitezi.

Dar care sunt cele mai frumoase plaje din România?

1. Sfântul Gheorghe – precum îi spune și numele, această plajă se situează aproape de localitatea Sfântul Gheorghe (la trei kilometri). Deși este extrem de frumoasă, accesul la această plajă nu este așa simplu. Însă acest lucru face ca plaja să nu fie aglomerată, oferindu-i un plus de frumusețe. Dar priveliștea minunată asupra gurii de vărsare a brațului Sfântul Gheorghe în Marea Neagră este minunată și te va lasă cu siguranță fără cuvinte.

plaje-romania
Sursa foto: info-delta.ro

2. Sulina – localizată la trei kilometri de orașul Sulina, această plajă este accesibilă cu mașină personală sau mergând pe jos. Acest lucru face că nisipul alb să se păstreze impecabil iar apa curată și limpede. Având în vedere că se poate ajunge aici mai ușor decât la Sfântul Gheorghe, plaja este locul perfect pentru turiștii care vor să se relaxeze la sfârșit de săptămâna sau după o perioadă încărcată.

plaja-romania
Sursa foto: cazarelasulina.ro

3. Plaja Corbu – una din cele mai sălbatice și mai frumoase plaje din România, plaja Corbu este locul perfect unde te poți bucura de o oază de liniște și pace. Se află la 35 de kilometri de Constanța și are aproximativ 20 de kilometri, presărați cu oameni care locuiesc în corturi, departe de agitația cotidiană. Accesul spre acesta plajă se face cu mașina, urmând drumul spre Năvodari și la doar câteva minute de plajă se poate vizita Cetatea Histria și Enisala, o fortăreață construită de bizantini.

Sursa foto: romania-redescoperita.ro
Sursa foto: romania-redescoperita.ro

4. Gura Portiței – un alt paradis terestru care vă va încânta simțurile. Această plajă este aproape de Jurilovca, una din cele mai mari așezări de pescari din România și are aproape 4 kilometri. Poți ajunge aici doar cu vaporul sau închiriind o șalupă, însă cu siguranță nu vei regreta. Liniștea resimțită aici e imposibil de găsit în cadrul plajelor populate de turiști deci e perfectă pentru un weekend de relaxare totală.

Sursa foto: infopensiuni.ro
Sursa foto: infopensiuni.ro

Ce părere aveți despre acest top? Ați descoperit alte astfel de plaje?

Lasă un răspuns