Cele mai importante atractii turistice din Valea Prahovei

Una dintre cele mai populare regiuni turistice din Carpatii Romaniei si, totodata, una dintre cele mai importante zone turistice de pe teritoriul tarii noastre, Valea Prahovei este mai mereu plina de turisti, fie ca vorbim de sezonul cald sau de sezonul rece. Binecuvantata cu o sumedenie de peisaje de o frumusete ce te lasa fara suflu si cu un aer proaspat numai bun pentru plamanii nostri, aceasta zona pitoreasca, plina de statiuni montane, de castele incredibile si de sate ce par a fi desprinse din basmele copilariei, este o adevarata placere pentru fiecare nou si vechi vizitator al sau.

Daca inca nu ai ajuns pe aceste meleaguri ale tarii, iti recomandam cu toata caldura sa iti rezervi macar un weekend in viitorul apropiat pentru a-i explora frumusetile si obiectivele turistice. Vei ramane mai mult decat incantat!

Imagini pentru Valea Prahovei

Iata o scurta lista cu cele mai importante locuri si obiective turistice pe care sa le vizitezi in excursia de pe Valea Prahovei:

Sinaia. Poreclit „Perla Carpatilor”, acest orasel situat la altitudinea de 1000 de metri gazduieste unele dintre cele mai bune partii de schi, dar si doua dintre cele mai importante castele din tara, Pelesul si Pelisorul. Totodata, Sinaia este punctul de plecare catre Masivul Bucegi, unde la altitudinea de 2000 de metri se pot admira Sfinxul si Babele.

Castelul Cantacuzino. Vizitat de peste 150 000 de turisti in fiecare an, Castelul Cantacuzino din statiunea Busteni a devenit in ultimii ani o atractie atat pentru calatorii romani, cat si pentru cei veniti de peste hotare. Acesta a fost construit intre anii 1901 si 1908 de catre Gheorghe Grigore Cantacuzino (fost prim ministru si fost Presedinte al Partidului Conservator) dupa planul arhitectului Grigore Cerchez, in stilul arhitectural neoromanesc.

Cascada Urlatoarea. Situata in vecinatatea statiunii Busteni, undeva unde altitudinea masoara 1100 de metri, zgomotoasa cascada are o cadere de apa de 15 metri si altele mai mici ce se desfasoara la o altitudine ceva mai mare, pe cele doua paraie, Urlatoarea Mare si Urlatoarea Mica.

Salina Slanic Prahova. Este cea mai mare salina de pe Batranul Continent si se gaseste la adancimea de 208 metri, fiind intinsa pe o suprafata uriasa, de circa 53 000 de metri patrati. Salina este impartita in 14 incaperi si este destinata atat circuitului turistic, cat si tratarii diferitelor boli, in special celor pulmonare.

Pestera de Gheata. Situata in Piatra Mare, fascinanta Pestera de Gheata este o incapere intr-un bloc de calcar, cu o lungime de circa 50 de metri si cu un aspect ce pare a fi desprins din filmele SF. Intrarea in pestera este o crapatura intre doua stanci ce par a cadea in orice clipa, prin care se poate strecura o singura persoana. Locul este popular in special in randul pasionatilor de catarari, avand cateva stanci numai bune de alpinism.

Comentarii

  1. […] lista, Straja ramane totusi mai putin aglomerata si mai putin costisitoare decat statiunile din Valea Prahovei, in ciuda renumelui tot mai sonor de care are parte de la an la an. Se gaseste la doar 8 km de […]

Lasă un răspuns