Credinciosii si Preotii, Evlavie Part-Time in Bisericile Neamului

Trebui sa recunoastem, credinta cu adevarat in Dumnezeu este mult mai simpla si mai sincera decat ne imaginam. Ea trebuie sa se bazeze pe principii simple si sanatoase :

– ” Este pacat de ce scoti pe gura nu de ce bagi „.
– ” Dumnezeu iL porti cu tine in suflet in fiecare zi”, daca vrei.
– ” Nu este nevoie sa ridici altare sau sa intrii in Biserica pentru a iL gasii pe Dumnezeu, EL este in tot si in toate”.

icoana

Pentru ca aceste principii nu mai sunt urmate nu pot decat sa spun ca bisericile sunt pline de oameni falsi care le calca pragul numai la ore fixe in zilele pre-stabilite de preoti pentru ca religia si credinta moderna se practica part-time. Enoriasii merg la biserica pentru a semna condica, evlaviosi in timpul slujbelor, plini de spiritualitate, privirile lor scapara pace sufleteasca dar ce sa vezi ? odata ce slujba se sfarseste cuvintele Domnului sunt uitate iar ei, enoriasii se transforma in: adulterini, mincinosi, carcotasi, pizmasi, criminali.

Adica exact ceea ce sunt cu adevarat in viata de zi cu zi. Preotii,boteaza, cununa, inmormanteaza apoi strang colacii de la pomeni, cineva trebuie sa o faca si pe asta nu? dar nu gratis oameni buni! Vorba aia Domnul a Dat! Domnul a Luat!

Iar in timpul liber (inchid Biserica) danseaza prin tren distrand enoriasii. Doamne Dumnezeule! scuip in san si imi fac cruce cand vad asa ceva si chiar daca sunt ratacit cateodata uitand ca intr-o zi am sa plec dupa acest pamant prefer sa mint mai putin, sa insel deloc si sa fur niciodata deoarece somnul imi place somn iar sufletul sa imi fie mai putin murdar desi incarcat de grijile cotidiene si de nemultumiri.

Asa in fiecare seara imi fac de trei ori cruce si zic o rugaciune simpla dar profunda : ” Doamne ajuta-ne si iarta-ne!” (Te-am trecut la part-time Doamne!).

Lasă un răspuns