Cum alegi cea mai buna casca bluetooth hands-free?

Exista o multime de casti bluetooth handsfree, foarte populare fiind castile handsfree Huawei, Saumsung sau Apple. Pe langa acesti producatori colosi insa, exista si numerosi alti producatori care reusesc sa faca o treaba excelenta, dar si o multime de casti de o calitate indoielnica. Daca vrei o pereche de casti handsfree de buna calitate, pe care sa nu cheltuiesti sume impresionante de bani, este bine sa ai in vedere cateva aspecte si caracteristici.

Ce caracteristici trebuie sa cauti la o casca handsfree?

1. Care este raza de actiune?  In functie de standardul bluetooth cu care functioneaza, raza de actiune poate sa fie intre 10 si 100 de metri. Te ajuta foarte mult sa ai o raza mare de actiune daca lucrezi intr-un mediu in care nu poti sa iti iei telefonul cu tine, insa ai nevoie sa vorbesti cu alte persoane.

2. Cat de stabila este casca pe ureche? Stabilitatea pe ureche este esentiala. Este neplacut si chiar periculos sa ai o casca handsfree care cade din ureche atunci cand faci miscari bruste. Poti fi la volan, spre exemplu, iar reflexele tale pot sa aiba de suferit. Din fericire, exista casti dotate cu tot felul de elemente care ajuta la evitarea desprinderii castii de ureche.

3.Care sunt dimensiunile castii? Evident, conteaza si dimensiunea sau greutatea. Cele mai apreciate sunt castile handsfree discrete si usoare. Acestea arata mai bine si sunt si mai usor de folosit.

4. In cat timp se incarca si cat tine bateria? Timpul de incarcae si autonomia sunt alte doua elemente extrem de importante. In mod normal, un model de casti de buna calitate ar trebui sa se incarce in doar cateva zeci de minute si sa aiba o autonomie de 5-6 ore in convorbire si de pana la 100 de ore in stand-by. Pe piata vei gasi si valori mai mari decat acestea, insa trebuie sa ai in vedere si investitiile pe care le faci;

apple airpods on white surface
Photo by Mahdi Daldawala on Pexels.com

5. Cat de tare se aude zgomotul de fond? Este o caracteristica prin care este definita calitatea la foarte multe tipuri de casti. Zgomotul de fond trebuie sa fie foarte mic sau aproape inexistent, in asa fel incat convorbirile sa fie cat se poate de confortabile.

Castile hands-free sunt foarte utile in numeroase situatii, putand contribui la siguranta si confortul tau. Merita, asadar, sa cauti o casca handsfree potrivita pentru tine.

Lasă un răspuns