Cum eviti sa iti deteriorezi bunurile atunci cand te muti

Fie ca iti muti sediul biroului sau locuinta, pe langa tot stresul care vine la pachet cu intregul proces al mutarii, probabil ca esti ingrijorat cu privire la starea in care vor ajunge bunurile tale la noua adresa.

In incercarea de a-ti oferi un mic ajutor, in randurile de mai jos am compilat cateva sfaturi legate de modurile in care iti poti proteja si asigura lucrurile atunci cand te muti.

Ambaleaza obiectele mai grele in partea de jos.

Obiectele de mobilier și echipamentele IT foarte grele sunt mai puțin echilibrate, ca urmare sunt mai susceptibile sa se rastoarne sau sa se deplaseze in timpul tranzitului. Pe aceeasi linie, daca incarci singur camionul, asigura-te ca impachetezi bunurile grele in partea de jos si in partea din fata, pentru a nu risca zgarierea, cioplirea sau ruperea lor.

Completeaza golurile.

Incearca sa umpli fiecare cutie pe care o ai in asa fel incat sa nu existe goluri si spatiu pentru ca lucrurile sa se miste in interior, iar astfel sa se deterioreze. De asemenea, acopera cu haine, prosoape sau cu alte materiale de ambalare obiectele casabile si valoroase inainte de a le pune in cutii.

Sigileaza fiecare cutie cu bunuri cu banda de protectie.

Pe langa faptul ca trebuie sa consolidezi cusaturile si marginile fiecarei cutii, este, de asemenea, o idee buna sa infasori cutiile cu banda de protectie, in special acele cutii grele care prezinta un risc mai mare de a se rupe in timpul transportarii.

Pune etichete pe fiecare cutie.

Detalierea continutului fiecarei cutii pe o eticheta exterioara faciliteaza incarcarea si descarcarea camionului si manipularea fiecarei cutii cu ingrijirea necesara. Asigura-te ca marchezi toate articolele fragile in consecinta cu banda rosie sau cu autocolante pentru a le face usor de identificat.

Protejeaza-ti tablourile si oglinzile.

Sticla din lucrarile de arta sau oglinzile se pot deplasa in timpul unei mutari. Aplica banda de mascare pe sticla pentru a preveni alunecarea si pentru a preveni orice deteriorare. Apoi infasoara toate oglinzile si tablourile in folie cu bule. Nu uita, de asemenea, sa asezi intre fiecare piesa cate o bucata de carton.

Apeleaza la o firma de mutari.

In cele din urma, cea mai buna idee, daca vrei sa scapi de grijile legate de deterioarea bunurilor in timpul mutatului, este sa apelezi la o firma de mutari. Angajatii firmei de mutari nu numai ca stiu exact cum sa manevreze fiecare piesa fragila, grea sau valoroasa, dar iti vor oferi, de asemenea, o garantie in cazul in care se va intampla ceva mai putin placut in timpul mutarii.

Lasă un răspuns