Cum improspatezi aerul din casa? Trucuri utile

Este foarte important sa avem mare grija la aerul pe care il respiram, deoarece de calitatea lui depinde sanatatea noastra. Nu putem sa mergem cu totii la munte pentru a respira un aer pur, insa ceea ce putem face este sa controlam calitatea aerului din incaperile in care stam.

Daca vrei sa respiri un aer sanatos si placut mirositor, iata cateva sfaturi utile.

Cum improspatezi aerul din casa?

1. Foloseste detergenti si parfumuri profesionale atunci cand faci curatentie. Acestea sunt foarte puternice si reusesc sa elimine cu succes bacteriile, alergenii si alte pericole din incapere. Poti gasi detergenti profesionali in magazinele dedicate domeniului Horeca.

2. Aeriseste frecvent incaperea. Aerisirea casei este esentiala. Daca stai intr-un oras foarte poluat, in care aerul de afara poate sa fie mai putin sanatos decat cel din casa, achizitioneaza un purificator sau un sistem de circulare si filtrare a aerului.

3. Asigura-te ca aerul are umiditatea potrivita. Aerul pe care il respiram trebuie sa aiba o anumita valoare a umiditatii. Din pacate, rareori valoarea este cea corecta in case. Cu ajutorul unui dezumidificator sau al unui aparat de aer conditionat, poti obtine un aer curat, cu umiditatea perfecta;

4. Foloseste odorizanti de casa. Este o modalitate prin care poti asigura un miros extrem de placut in fiecare incapere a casei. Poti folosi lumanari parfumate, odorizanti electrici sau lampi catalitice, foarte eficiente si durabile.

various bathroom accessories in light store
Photo by Rachel Claire on Pexels.com

5. Asigura-te ca ai flori vii in casa. Cateva ghivece cu flori pot face minuni. Este adevarat ca florile vii necesita ingrijire, insa este un effort minim care aduce beneficii maxime. Daca vrei sa respiri un aer curat, cu cat mai multe flori, cu atat mai bine. Partea buna este ca prin flori poti avea si o activitate relaxanta, ingrijindu-le in fiecare zi. Daca nu ai flori vii, este bine sa cumperi mereu de la florarie gardenii, muscate sau orhidee.

6. Apeleaza la purificatoare naturale de aer. Exista o multime de purificatoare de aer cat se poate de naturale: ramurile de pin, portocalele, rozmarinul sau florile uscate pot improspata aerul, facandu-l mult mai sanatos.

Lasă un răspuns