Cum sa mananci cu copiii la restaurant?

Aparitia unui copil in viata unui cuplu aduce cu sine schimbari esentiale. Vacantele, petrecerile, mesele la restaurant, toate se schimba cand trebuie sa iti imparti atentia asupra copiilor tai. Dar daca inveti sa administrezi o astfel de situatie corespunzator atunci nu vei avea probleme, iar aceste evenimente deosebite se vor incheia cu succes.

Copiii si mancatul la restaurant

copii-restaurant
Sursa foto: baby.unica.ro

Exista anumite trucuri si sfaturi ce te pot ajuta sa transformi o cina in oras intr-o experienta placuta si linistita. Care sunt cele mai importante si mai eficiente?

1. Mananca devreme – un copil flamand si obosit nu va fi niciodata o companie placuta, in special intr-un restaurant. Incearca sa mananci cina pe la 17:00-17:30. Astfel copilul va fi odihnit dupa somnul de amiaza si restaurantele nu vor fi atat de aglomerate.

2. Scaun de masa – atunci cand iei masa la restaurant cu un bebelus poti folosi cu succes un scaun de masa. Majoritatea scaunelor de masa trebuie sa ofere stabilitate bebelusului, sa aiba roti incorporate pentru o deplasare mai usoara si  sa includa margini ridicate ce impiedica alimentele sa cada pe podea.

3. Tine-l ocupat – de obicei la restaurant trebuie sa astepti minim 30 de minute (in cazul in care nu este foarte aglomerat). Pentru a evita scenele este intelept sa ai cu tine anumite obiecte care il pot tine ocupat pe cel mic (jucarii, carti de colorat, carti de citit, etc.). Folosirea gadget-urilor este recomandata doar in ultima instanta ca o metoda de a salva situatia cand nimic altceva nu merge.

4. Educa-i – poate suna ciudat insa daca le explici copiilor tai ce asteptari ai de la ei si ce comportament vrei ca ei sa aiba atunci cand sunt intr-un loc public si mai ales la un restaurant, s-ar putea ca ei sa inteleaga. Incearca sa adaptezi aceste explicatii la varsta copilului. Daca este prea mic fii concisa si clara: fara zgomot, folosirea bunelor maniere invatate acasa precum si a ustensilelor.

5. Alege o masa buna – in loc sa alegi o masa in mijlocul restaurantului alege una intr-un loc mai retras. Acest lucru va mai diminua din zgomotele copiilor si nu va fi instant in mijlocul atentiei daca se vor ivi situatii neasteptate.

Lasă un răspuns