De ce este bine sa calatoresti si singur

Cu siguranta, multor oameni le este incomod sa se ocupe singuri de anumite lucruri, fiindu-le teama sa ia viata in frau pe cont propriu.

Unul dintre lucrurile care ii sperie pe oameni cel mai mult este sa calatoreasca singuri, mai ales cand vine vorba de locuri straine. Calatoriile in sine sunt extrem de benefice pentru noi toti, deoarece ne extind orizonturile si ne determina sa realizam importanta explorarii si cunoasterii lumii inconjuratoare.

Calatoriile pe cont propriu au chiar mai multe avantaje si trebuie experimentate cel putin o data in viata. Iata de ce:

Calatorind singur, te vei cunoaste mai bine. 

Odata ce ai pornit singur la drum, te vei confrunta cu fel si fel de decizii pe care trebuie sa le iei, cu temeri pe care trebuie sa le depasesti si esti nevoit sa descoperi solutii si rezolvari pentru eventualele probleme pe care le intampini. Calatoriile te pot supune unor experiente mai putin placute care insa te vor ajuta sa te cunosti mai bine si vor scoate la iveala dorintele tale de ratacire, de cunoastere, de extindere a orizonturilor si de dezvoltare a propriei fiinte.

Odata ce esti pe cont propriu, esti obligat sa dai ascultare inimii tale. Te vei concentra mult mai bine si te vei bucura de experienta mai mult decat daca ai fi insotit. Deseori, o destinatie indepartata ne poate ajuta sa gasim raspunsuri despre adevaratele scopuri pe care le avem in viata si despre ceea ce dorim sa facem pentru a fi cu adevarat fericiti.

Calatorind singur, vei iesi din zona de confort.

Deplasandu-te in locuri si destinatii necunoscute, vei invata cum sa te bazezi pe fortele proprii pentru a depasi momentele dificile. Indepartarea de locul confortabil al casei tale te va provoca in multe feluri si iti va testa rabdarea. Insa acesta este cel mai frumos mod de a explora aceasta fascinanta si surprinzatoare lume.

Este o oportunitate de a-ti face prieteni  noi.

Fiind un calator solitar este mult mai usor sa interactionezi cu oamenii locali din zonele pe care le vizitezi si sa iti faci prieteni noi. Adevarul este ca localnicii sunt mult mai interesati de ceea ce face cineva care calatoreste pe cont propriu in localitatea lor si tind sa fie mai deschisi si mai amabili cu astfel de persoane.

Te vei concentra mai mult asupra locurilor pe care le vizitezi.

Cand calatoresti cu cineva, atentia iti este furata de vorbele pe care insotitorul ti le adreseaza, neglijand astfel locurile pe care le vizitezi. Calatorind singur, te vei concentra mai mult asupra mediului pe care il descoperi. Acesta este probabil motivul pentru care multi calatori sustin ca cele mai intense amintiri ale lor sunt din calatoriile in care au fost neinsotiti.

Calatoriile pe cont propriu sporesc increderea de sine.

Fiind singur pe drum vei invata sa dezvolti aptitudini valoroase si sa te transformi intr-o persoana mai increzatoare. Experienta calatoriei de unul singur iti va impinge limitele si iti va supune capacitatile de a face fata obstacolelor, reusind in final sa devii o persoana mai puternica, mai descurcareata si mai inteleapta.

Lasă un răspuns