Gandul de a zbura cu un nou-nascut este cauza unuia dintre cele mai mari stresuri cu care se confrunta parintii atunci cand planifica o vacanta de familie. Iar acest lucru este evident, deoarece bebelusii sunt foarte delicati si au nevoi speciale. Asadar, gandul calatoriei cu nou-nascuti cu avionul este coplesitor atat pentru mame cat si pentru bebelusi. Ceea ce toate mamele trebuie sa stie este cum sa se pregateasca inainte de zbor si ce anume sa faca in timpul zborului.
Iata cateva sfaturi care pot ajuta mamele care calatoresc sa se pregateasca mai bine de drum si sa aiba un zbor fara probleme si confortabil atat pentru ele insele cat si pentru micutii lor:
Ce trebuie facut inainte de zbor si ce anume trebuie sa puna proaspat mamica in bagaj:
Daca inca alaptezi copilul, asigura-te ca ai pus in bagaj recipientul de hranire, apa calduta, laptele formula si celelalte materiale esentiale. Ia la tine provizii suplimentare pentru ca uneori zborurile pot fi intarziate. De asemenea, asigura-te ca ai suficiente haine si scutece pentru nou-nascut.
Medicii recomanda ca bebelusii sa aiba caputul pe o perna pentru a spori confortul in timpul alimentatiei. In general, companiile aeriene nu ofera astfel de perne, prin urmare, este recomandat sa impachetezi chiar tu perna pentru bebelusi. Totodata, nu uita de paturica pentru micut, deoarece este foarte posibil sa ai nevoie de ea. Alte obiecte de care vei avea nevoie in avion sunt: servetele, lotiunea de corp, suzeta si caruciorul.
Cum se rezerva un bilet de avion pentru un nou-nascut:
In general, bebelusii sunt autorizati sa calatoreasca fara nicio examinare sau aprobare medicala, cu conditia ca acestia sa aiba cel putin 7 zile. In timpul rezervarii biletului de avion, vei avea nevoie de un nume si de o data de nastere pentru a respecta cerintele companiei aeriene pentru informatii sigure de zbor. Rezervarea necesita introducerea informatiilor despre copil insotite de informatiile legate de tutore.
Cand rezervi biletele de avion, nu uita sa adaugi bebelusul ca pasager. De asemenea, inainte de rezervare, asigura-te ca verifici mai intai tarifele adaugate pentru un scaun pentru sugari. Dupa rezervarea unui loc pentru nou-nascut, iti este permis sa aduci un scaun auto in avion pentru ca bebelusul sa stea in siguranta in timpul zborului. In final, nu uita sa prezinti certificatul de nastere impreuna cu cartea de imbarcare si buletinul / pasaportul tau la check-in, chiar daca ai facut deja check-in mai devreme.
Schimbarea si hranirea bebelusului in avion:
Majoritatea toaletelor aeriene sunt dotate cu o masa pentru schimbarea hainelor bebelusilor. Acela este locul in care sa schimbi hainele micutului, nu pe scaunul pasagerilor. Alaptarea in timpul zborului ar trebui sa fie usoara. La decolara sau la aterizare, bebelusul ar putea sa simta disconfort in zona urechilor, prin urmare incearca sa il hranesti atunci pentru a-i reduce durerea. Cand copilasul inghite, presiunea din zona urechilor este diminuata.
Cere ajutor!
Daca ai nevoie de ajutor, este intotdeauna important sa apelezi la insotitorul de zbor, deoarece el este acolo pentru a te ajuta!