Descopera Vatra Dornei, tinutul naturii pure

Denumita si „Perla Bucovinei” datorita frumusetilor sale naturale, Vatra Dornei, situata in judetul Suceava, la confluenta a trei rauri (Bistrita, Dorna si Neagra Sarului), este un orasel binecuvantat cu ape minerale cu efecte terapeutice grozave, atractii turistice interesante si peisaje de o frumusete ce te lasa fara grai.

Proprietatile de vindecare a afectiunilor cardiovasculare si reumatismului pe care le ofera izvoarele naturale, namolul si aerul imbelsugat in ioni negativi au facut ca Vatra Dornei sa devina una dintre statiunile balneare cele mai apreciate din Romania, atragand un numar tot mai mare de turisti de la an la an.

Mai mult, Vatra Dornei si imprejurimile sale ofera vizitatorilor sai o gama variata de activitati de petrecere a timpului liber, cum ar fi echitatie, plimbari pe traseele montane (in Muntii Calimani, pe Rarau sau in Suhard), rafting pe raul Bistrita si, nu in ultimul rand, practicarea sporturilor de iarna pe partiile de pe Dealul Negru. Turistii mai activi si cu pofta de mai multa adrenalina au posibilitatea de a practica in jurul orasului Vatra Dornei ciclism montan, parapantism in Suhard si pescuit in raul Bistrita.

In ceea ce priveste atractiile turistice, Vatra Dornei este extrem de ofertanta. Aici vei putea vizita Muzeul Etnografic al Bucovinei, Muzeul Vanatorii si al Stiintei Naturale, Parcul Central, Catedrala Sfanta Treime si Parcul „Lunca Dornei”.

Iar la doar cativa kilometri departare vei putea vizita faimoasele manastiri din Bucovina, unele dintre ele fiind incluse din 1993 in Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind considerate monumente unicat ale artei feudale romanesti, cu picturi murale interioare si exterioare de o importanta colosala. Printre acestea merita mentionate Voronet, Moldovita, Sucevita, Putna, Humor, Piatra Taieturii, Manastirea de Maici „Acoperamantul Maicii Domnului”, Schitul Podu Cosnei si Schitul Mestecanis.

Un alt obiectiv turistic ce merita atentia turistilor ce ajung in zona Vatra Dornei este Castelul Dracula, un loc prea putin promovat, din pacate. Situat in localitatea Piatra Fantanele, la circa 40 de kilometri de Vatra Dornei, castelul este menit sa aduca la lumina mitul Contelui Dracula, gazduind intr-unul din camere sale chiar cripta in care se gasesc ramasitele acestuia si cateva dintre obiectele sale personale. Nu are o importanta istorica, insa este un obiectiv turistic amuzant, la care se poate servi si masa in restaurantul de la parter.

Comentarii

  1. […] istorica gazduieste o sumedenie de locuri interesante, de la Radauti si Putna la Gura Humorului si Vatra Dornei. Vechile manastiri din nordul regiunii, casele pictate din Ciocanesti, muzeele dedicate oualor […]

Lasă un răspuns