Este asfaltul potrivit pentru drumurile de acces?

Majoritatea drumurilor de acces  comerciale și rezidențiale sunt finisate cu asfalt sau beton. Ambele sunt rentabile, dar asfaltul vine cu mai multe beneficii. Dacă asfaltați o nouă cale de acces sau doar doriți să perfecționați una existentă, vă întrebați probabil despre beneficiile relative ale asfaltului.

Asfaltul oferă atât viteză de instalare, cât și posibilitate de a fi utilizat la scurt timp de la turnare

În mod normal, în funcție de dimensiunea proiectului, asfaltul se toarnă într-o zi sau două. Betonul, pe de altă parte, durează de obicei de două ori mai mult. În funcție de sezon, căile de acces din asfalt pot fi gata de utilizare în cel puțin două zile de la finalizare, în timp ce betonul poate dura până la o săptămână până la uscarea completă.

 Asfaltul oferă durabilitate

  Spre deosebire de beton, asfaltul nu este supus unor crăpături de suprafață cauzate de o instalare deficitară, preparate incorecte ale amestecului sau  aplicarea sărurilor pentru topirea gheții și a zăpezii. Având în vedere flexibilitatea sa, asfaltul este, de asemenea, considerabil mai puțin susceptibil să crape în timp.

Trotuarul si căile de acces din asfalt oferă costuri de întreținere mai mici

  În cazul în care asfaltul începe să prezinte unele fisuri liniare, le puteți repara ușor și ieftin. Produsele de etanșare a fisurilor de care aveți nevoie sunt disponibile pe scară largă de către comercianți, nu costă foarte mult și pot fi aplicate cu ușurință pe cont propriu, chiar dacă nu aveți absolut nicio experiență anterioară în pavare. În plus, întreținerea preventivă obișnuită, cum ar fi umplerea fisurilor, măturarea și întreținerea generală, poate prelungi durata de viață a căii de acces din asfalt la 20 de ani sau chiar mai mult. Betonul este mai greu de întreținut, deoarece nu poate reparat cu aceeași ușurință ca pavajul de asfalt.

brown concrete bricks wall
Photo by Steve Johnson on Pexels.com

Trotuarul din asfalt oferă avantaje suplimentare

  Un beneficiu suplimentar al asfaltului este că nuanța sa neagră atrage și reținere mai mult timp căldura soarelui. În timpul iernii, acest lucru înseamnă că zăpada se va topi mai repede pe o șosea asfaltată decât pe o alee din beton. Nu numai că îmbunătățește siguranța în ansamblurile rezidențiale și spațiile comerciale, dar acesta facilitează și întreținerea proprietății!

Estetică

  Culoarea bogată a asfaltului conferă oricărei suprafețe o nuanță extrem de ispititoare. Și după cum știm cu toții, negrul este perfect pentru a ascunde murdăria și petele. Acesta este motivul pentru care un trotuar din asfalt va rămâne la fel de atractiv chiar și după ani de utilizare.

Asfaltul este unul dintre cele mai populare materiale de pavaj din lume. Acesta este creat din particule de agregat mineral, combinate împreună cu asfalt sau bitum, o formă semisolidă de petrol. Asfaltul este una din alegerile principale pentru construcția drumurilor și a parcărilor, datorită numeroaselor sale avantaje față de unele dintre celelalte materiale disponibile, cum ar fi betonul. Acesta este motivul pentru care este întotdeauna recomandat să folosiți asfalt atunci când vă decideți asupra unui proiect nou, fie că este vorba despre alei, căi de acces grădini sau parcări.

Lasă un răspuns